Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spijkenisse Scouts treden toe tot Eredivisie

De AFBN heeft footballminnend Nederland inderdaad een curveball gegooid. Tenminste, als we een officiele verklaring van de Spijkenisse Scouts mogen geloven. Volgens Scouts bestuurder Kenny Franklin vervangt het team volgend seizoen Nijmegen Pirates in de allerhoogste divisie van Nederland, die hiermee uit zes teams bestaat. Mocht dit nieuws waar zijn, dan speculeerde Gridiron gisteren met succes op het toekomst van de American football Bond Nederland.

Tegelijkertijd zet de American football Bond zichzelf hiermee behoorlijk te kijk. Welke waarde kunnen we nog hechten aan de Eredivise, als de zesde bespeler vorig jaar niet eens de playoffs in de eerste divisie haalde. Toch toont Spijkenisse, dat bestuurlijk tot een van de sterkste verenigingen in Nederland hoort, strijdlust: “Bestuur, coaching staff en spelers zitten op een lijn en hebben er vertrouwen in dat zij volgend jaar de stijgende lijn van de afgelopen seizoenen kunnen voortzetten. De schouders moeten er flink onder en doelen moeten realistisch gesteld worden, maar waar andere verenigingen voor de eer bedankten, gaat Spijkenisse de uitdaging aan.”

Mocht dit promotieverhaal waar zijn, dan haalt Spijkenisse de wind uit de zeilen van Lightning Leiden. Naar aanleiding van eerdere rapporten over de staat van football in Nederland, bevestigde Lightning tegenover Gridiron dat zij wel degelijk welwillend stonden tegenover een stap naar het hoogste niveau. Terwijl een lid van de vereniging aangaf te verwachten dat daar aanstaande woensdag tijdens de training een ei over werd gelegd, werd 40 kilometer zuidelijker de champagne ontkurkte. Dit is enigszins verontrustend: Leiden kwam vorig seizoen tot 12 winstpunten, Spijkenisse maar tot 8.

Een woordvoerder van de Bond wil het nieuws bevestigen noch ontkennen, wel wilde de zegsman kwijt dat de Bond er alles aan gelegen was de rug recht te houden. Gridiron.nl weet intussen via officiele reacties dat 010 Trojans zich niet wil lenen voor een eredivisie met zes teams. Ook Groningen houdt formeel de boot af. Bij monde van Johan Oosterhuis stelt het team: “Een stabiele eerste divisie is net zo belangrijk voor de sport als de Eredivisie en op dit moment denken wij niet dat het goed komt wanneer er twee of drie stabiele teams uit de eerste divisie vertrekken. Vorig jaar was deze divisie al een ramp.”

Franklin en zijn Scouts lijken dus het bot voor de andere vechtende clubs te hebben weggrist: “De voorbereidingstijd van een krappe drie maanden zal optimaal benut worden om de spelers klaar te stomen om tegen de reuzen uit de Eredivisie te strijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *