Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 10: We’re back!

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Matt! De blunder! We waren te laat met onze picks vorige week, maar ik ga absoluut een screenshot van de originele mail toevoegen. Niemand die dan nog aan ons twijfelt, aangezien jij de Chargers ‘gewoon een goed team’ of iets noemde. Maar jij was 2-1, ik 3-0. We’re back, baby! We’re back!

MvW: My bad people, my bad. Dat krijg je ervan als je dit soort dingen een weekje laat beslommeren. Toch bleek dat dit mijn beste week van het seizoen is: 2-1. Misschien moet ik meer verder gaan mee freewheelen. De Chargers ben ik allang weer vergeten. Wie is daar de quarterback? Let’s get to the picks!

TvdH: Denver Broncos -11 over OAKLAND RAIDERS

Payback voor Peyton Manning en de Broncos. Die komen van een rof verlies, gecalled door jou, en moeten weer even bewijzen waarom zij (op de Pats na) het beste team in de AFC zijn. Lullig voor Oakland, die vol vals vertrouwen van een too-close game (gecalled door mij) tegen de Seahawks komen. Wat waren wij goed, vorige week…

MvW: Het is raar, maar ik vind Oakland helemaal niet zo’n slecht team. Tenminste, dat gevoel heb ik. Dat zijn ze dus wel en voor Peyton is dit een statement-game. Hoewel, als ze bij rust met 35-3 voorstaan kan ik me voorstellen dat Manning weinig speelt in de tweede helft/vierde kwart. Co-sign.

MvW: Dallas Cowboys -7 over JACKSONVILLE JAGUARS

Dit kunnen we nauwelijks een thuiswedstrijd noemen voor de Jaguars, aangezien er wordt gespeeld in Londen. Voor de gelegenheid hadden de Cowboys een leuke hashtag in het leven geroepen: #CowboysUK. Tsja.. Het overkomt de besten wel eens. Overigens is het een risky bet als Tony Romo niet speelt, maar zelfs met Brandon Weeden zie ik de Cowboys hier snel werk van maken.

TvdH: I don’t know bruh. Brandon Weeden was maaaaaatig afgelopen weekend. En dan ben ik heel aardig voor Brannyboy. Wist je trouwens dat hij ook gedraft is in Major League Baseball? Want dat vertellen commentatoren maar elf keer per wedstrijd, als hij speelt… Banged up Romo of een gezonde Weeden, ik raak deze nog niet eens aan met JOUW portomonnee.

TvdH: Pittsburgh Steelers -4.5 over NEW YORK JETS

Ik zie het he-le-maal gebeuren dat de Jets zo’n veel te stoere wedstrijd uit de hoed toveren en Pittsburgh in eigen huis verslaan. Pittsburgh komt een keer terug op aarde, en dat kan zomaar deze week gebeuren. Maar als je de Colts (toen nr. 1 fantasy defense) en rivaal Ravens in de fik zet met zes TD’s per stuk… No way dat de Jets je dan gaan stoppen. Toch?

MvW: Who knows with the Jets. Michael Vick is absoluut een upgrade over Geno Smith, maar met name in de secondary is het voornamelijk los zand bij de ploeg uit de Big Apple. Met Big Ben en een receiver corps waar je bang van wordt, mag dit daarom weinig problemen opleveren voor de Steelers. Maar ja, de Jets blijven onberekenbaar, weet ook Vegas. Waarom zou je de line anders niet -7 maken? 

MvW: NEW ORLEANS SAINTS -5 over San Francisco 49ers

Het is klaar met SanFran. Klaar. Voorafgaand aan het seizoen ging het elke keer over het zorgenkindje van de ploeg, de defensie, maar naar nu blijkt is de offense net zo onmachtig. Van Kaepernick gaat nog wel gevaar uit, maar hij maakt teveel fouten en kan zijn ploeg niet op zijn rug nemen. Ondertussen loopt Frank Gore met een rollator. Nee, geef mij de herboren Saints maar.

TvdH: Kan ik alleen maar een mooie stempel onder zetten. San Francisco is één van m’n favoriete teams, aangezien Randy Moss er heeft rondgelopen, maar het is dit seizoen helemaal niks. Kaeps speelt vrij kak en de rest van het team helpt inderdaad totaal niet. Te vroeg om te vrezen voor Harbough’s baantje? En kunnen we alsjeblieft Rex Ryan meteen re-installeren in San Fran?

TvdH: ARIZONA CARDINALS -7 over St. Louis Rams

THE HONEYBADGER IS TERUG!!!! Tyrann Mathieu is met afstand mijn favoriete speler in de league. Het publiek in Arizona is fantastisch, net als de defense. Carson Palmer is verrassend stabiel, de coaches zijn fantastisch… Ik geloof kei- en keihard in de Cards. Dus touchdownneke verschil? Komt. U. Maar.

MvW: Let wel: de Rams hebben de afgelopen drie weken gewonnen van Seattle en San Francisco. Toch geloof ook ik wel in Arizona. De defensie is prima, Ellington loopt iedereen voorbij en zelfs Fitzgerald heeft zijn vorm weer gevonden. Alles gaat momenteel goed voor de Cards. Toch verwacht ik wel een close game, omdat de Rams niets liever willen dat boven de Hawks en Niners eindigen. 

MvW: Carolina Panthers -6 over PHILADELPHIA EAGLES

Deze is risky, maar ik leef geen op het randje. Korte samenvatting: Nick Foles ligt eruit, Mark Sanchez moet het gaan doen. Nuff said? Verhalen als ‘Mark Sanchez is niet zo slecht als we denken’ en ‘The Sanchize’ poppen als paddestoelen (het is paddenstoelen, Matthew!) uit de grond, maar we hebben het hier wel over Monsieur Buttfumble (ergens gelezen, niet zelf verzonnen, vond ik grappig)That being said, hij heeft een veel betere supporting cast dan in New York. Wie weet… Aan de andere kant: SuperCam! Die speelt altijd beter in de nationale spotlights.

TvdH: Okay… Ik ga maar ‘on record’… Ik kan me nog veel te goed herinneren hoe shitless scared ik was als Sanchez en Santonio Holmes tegen de Patriots speelden. Die man heeft echt goede dagen gehad. Dat verzin ik niet. Hij was The Sanchize. Hij is nog jong… Waarom geen wederopstand? MC Hammer door de speakers! Can’t touch this –tuh duh duh duh –


Vorige week: Tiel 3-0, Matthias 2-1. De week ervoor Tiel 1-2, Matthias 1-2. Tussenstand: Tiel 16-8-0, Matthias 10-13-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *