Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lattimore: gedwongen pensioen na 0 games

Het zoemde deze week al in de wandelgangen en een twitter bericht maakte gisteren aan alle geruchten een einde: Marcus Lattimore stopt ermee. De 23-jarige runningback van de San Francisco 49ers voelt dat zijn knieën hem niet kunnen dragen in de NFL. Het einde van een succesvolle college player die na een freak-injury nooit één NFL wedstrijd speelde. Het comeback Hollywood script dat nooit zijn happy-end kreeg.

Marcus Lattimore was geliefd als mens en geroemd als speler in college bij South Carolina. Hij was op weg naar een gouden toekomst in de NFL als hoge eerste ronde draft pick. Twee zware achtereenvolgende knieblessures vergooiden zijn kansen. Eerst een afgescheurde mediale band en voorste kruisband in 2011 in zijn linkerknie en daarna een horror knak in zijn rechterknie in 2012.

Hij knokte zich terug tot een vijfde ronde draft pick door de San Francisco 49ers. Hij miste zijn rookie seizoen omdat hij nog niet fit genoeg was voor NFL-wedstrijden. Dit jaar  had zijn comeback moeten worden. Pijn in zijn knieën tijdens de trainingen van vorige week vertelden hem datgene dat als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hing. Hij gaat het niveau van de NFL niet aankunnen met zijn gerepareerde kniegewrichten.

En daarmee blijft zijn laatste beeld een treurige aftocht in tranen op een karretje, bijgestaan door al zijn teamgenoten van Sout Carolina… net na zijn laatste horror-blessure. Door merg en been. Check deze beelden gevolgd door zijn highlights. En mijmer met me mee over wat een mooi verhaal het was geweest als hij wel die comeback had kunnen maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *