Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Londen krijgt slappe primeur in 2015

De NFL maakte zich vandaag belachelijk door als grote primeur te kondigen dat in 2015 de eerste divisionele wedstrijd op Wembley gespeeld gaat worden. De ontmoeting tussen Dolphins en Jets zou een nieuwe mijlpaal moeten zijn in Londen-wedstrijdreeks. Eigenlijk een voorbeeld dat de NFL aan het tijdrekken is, omdat ze weten dat het ultieme doel van een NFL-team in de Engelse hoofdstad nooit gaat plaatsvinden. 

In het weekeinde dat de Jacksonville Jaguars in hun ‘eenmalige thuishaven per seizoen’ de Dallas Cowboys mogen ontvangen, kondigt de NFL het triootje wedstrijden voor 2015 aan. Op 4 oktober spelen de Dolphins tegen de Jets, op 25 oktober ontvangen de Jaguars de Bills en een week later op 1 november staan de Chiefs en de Lions op de grasmat van Wembley.

De promotietoer voor Londen staat hiermee duidelijk op pauze. De media-aandacht is dit jaar al flink afgezwakt voor de wedstrijden in Engeland. De NFL probeert er nog iets van te maken door nu slap nieuws te brengen over een divisionele wedstrijd. Zelfs de aloude quotes van Roger Goodell over ‘een toekomst met een team of een Super Bowl in Londen’ halen de kranten niet meer.

Het is dat er afspraken liggen tot en met 2016, maar daarna lijkt een stille dood voor de NFL in Londen aanstaande te zijn. De lol is eraf. De London Monarchs waren ook al geen al te lang leven beschoren. Een ezel stoot zich dus wel twee keer aan dezelfde steen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *