Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates halen Duitse hoofdcoach

Het is meer en meer duidelijk geworden waarom de Nijmegen Pirates afgelopen week hebben gelobbied voor een ingelaste ALV. De formatie heeft vandaag een nieuwe hoofdcoach aangekondigd, met internationale ervaring. En Gridiron kan zich voorstellen dat de goede man niet zit te wachten op een kennismaking met de allerlaagste divisie in Nederland.

Harald Westemeyer is volgens de overlevering 62-jarige hoofdcoach met ervaring in Amerika en Duitsland. Volgens nijmegen-pirates.nl deed de coach ervaring op bij ondermeer Duisburg, Dusseldorf, Recklinghausen, Gelsenkirchen en Schiefbahn. Ook was hij tien jaar lang verbonden aan Duitse nationale jeugdteams en haalde hij goud en zilver op jeugd-EKs. Die teams kon hij goed begeleiden dankzij intensieve stages bij gerenommeerde footballteams van Florida State en Penn State.

Westemeyer zelf is een Duitser en laat dat weten ook. “Ik ben een Duitser en ik eis dus discipline,” zo is op de club website te lezen. “Ik wil winnen, winnen en winnen.”

De AFBN besliste vorig week dat Nijmegen Pirates het seizoen moest beginnen in de tweede divisie, omdat het de allerhoogste divisie had geboycot. In de tweede divisie Westemeyer met dit team alle ruimte om te ‘winnen, winnen en winnen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *