Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trojans: “Geloofwaardigheid wedstrijdcommissie verspeeld”

Het voorlopige wedstrijdschema is goed ontvangen. Een snelle blik op de footballkalender leert ons dat de Eredivisie op Super Sunday voor het eerst aan de bak mag. Spijkenisse Scouts mag die dag op bezoek bij Alphen Eagles, om de intrede op het hoogste niveau te vieren. De Amsterdam Crusaders spelen thuis tegen Hilversum en Arnhem Falcons opent het seizoen thuis tegen het jubilerende Amsterdam Panthers.

Ondanks de veelal positieve reacties, zijn er ook mensen die minder mild zijn over het hersenspinsel van de wedstrijdcommissie. Zowel de Nijmegen Pirates als de 010 Rotterdam Trojans zijn laaiend.

De bottleneck voor Nijmegen Pirates is helder. Omdat zij enkele weken geleden aangaven niet in een eredivisie met zes teams te willen spelen, zijn zij door de wedstrijdcommissie teruggezet naar de laagste divisie. De woede van de 010 Trojans verdient wat meer uitleg: in het speelschema krijgt de eredivisie tien wedstrijden voorgeschoteld, terwijl er in de eerste en tweede divisie maar acht wedstrijden plaatsvinden.

“Wij zijn opnieuw gedupeerd en spelen dit seizoen maar acht wedstrijden, puur omdat iemand bij de wedstrijdcommissie vindt dat de Pirates dus maar onderaan moeten beginnen. Dat is onacceptabel,” aldus de voorzitter van de Trojans, Stephan Tuinenburg.

“Het bestuurslid Technische Zaken had de wedstrijdcommissie moeten verbieden een concept schema uit te sturen, voordat er duidelijkheid was gekomen in de extra ingelaste ALV,” aldus de voorzitter van de 010 Trojans. “Wat mij betreft zijn ze hiermee te ver gegaan. Daar zouden consequenties aan moeten zitten. Ik zal op de algemene ledenvergadering aangeven dat ze wat ons betreft hun geloofwaardigheid hebben verspeeld.”

Arjen Muit, toch wel zo’n beetje de Chuck Norris van de wedstrijdcommissie, besloot eerder vandaag door al het gedoe de pijp aan Maarten te geven, omdat hij zich niet meer kon vinden in alle kritiek. Welke Maarten is niet bekend.

De algemene ledenvergadering vindt plaats op 29 november. Nijmegen heeft alvast een brandbrief gestuurd naar de AFBN met een inhoudelijke memo over wat er die dag aan de orde moet komen. Gridiron zal hier op een later tijdstip over berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *