Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spreken is zilver, zwijgen kost 100k

Marshawn Lynch heeft een acceptgiro van de NFL ontvangen ter waarde van 100.000 dollar. Een boete die de runningback van de Seattle Seahawks kreeg voor zwijgen tegen de media afgelopen zondag. 

Volgens de mediawetten van de NFL moeten spelers na de wedstrijd beschikbaar zijn voor het journaille in de kleedkamer. Marshawn Lynch had echter geen zin in vervelende vragen en was al gevlogen voordat de eerste microfoon om de kleedkamerdeur verscheen. De boetemaffia van de NFL hing hier een prijskaartje aan van 50k. En daarmee ging ook de voorwaardelijke straf ter waarde van 50k in werking die Lynch overhield aan het vorige seizoen. Toen ontliep hij ook regelmatig de pers. De NFL stelde hem toen al een boete in het vooruitzicht als hij in de toekomst weer over de schreef ging.

Het blijft opmerkelijk hoe een speler zo veel moeite kan hebben met de media. Het averechtse effect is dat de journalisten namelijk toch hun verhaal wel krijgen. Nu wordt zijn zwijgzaamheid onderwerp van spot en gesprek. Hij had waarschijnlijk beter kunnen spreken om enerzijds te zorgen dat hij de inhoud kan sturen met eigen quotes en anderzijds boetes kan ontwijken. Waarschijnlijk een te ingewikkeld concept voor Marshawn.

Afgelopen zondag ontvluchtte hij waarschijnlijk vragen over het feit dat hij in de rust tegen de Chiefs achterbleef op het veld. Naar eigen zeggen op zijn facebook-pagina was dit om zijn stramme rug in beweging te houden om te kunnen blijven spelen. En dan vraag je je af… waarom heb je dat niet gezegd na de wedstrijd voor de camera. Dat had je 100.000 dollar gescheeld. Had hij beter kunnen doneren aan een goed doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *