Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gevallen quarterback-helden gepasseerd voor zondag

De seizoenen van zowel de New York Jets als de Washington Redskins zijn nu al zo goed als gespeeld en dat geldt nu ook voor de respectievelijke quarterbacks Michael Vick en Robert Griffin III. Het duo voormalige helden werd woensdag beide gepasseerd als aanvalsleiders en staan komende zondag met een clipboard langs de zijlijn. En volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij een ander team onder contract.

Robert Griffin III begon in 2012 als idool bij de Washington Redskins. Een jaartje in de lappenmand en een moeizame comeback later is hij afgeserveerd in de hoofdstad. Hoofdschuldige is de nieuwe hoofdcoach Jay Gruden. Deze nieuwe baas houdt meer van pocket passers en de bewegelijke Griffin III voldoet niet aan die vereisten. Waar een jeugdig talent doorgaans meer heeft aan een aloude mentor, is Gruden vooral een criticaster die talenten om zeep helpt. Naast de voormalige nummer 2 overall pick uit de draft is back-up quarterback Kirk Cousins (uit dezelfde draft) ook afgeserveerd in Washington. Beide zullen in 2015 echt niet meer het tricot van de Redskins dragen… of Gruden moet verrassend ontslagen worden. Overigens zal Colt McCoy zondag de quarterback-scepter zwaaien.

Op steenworp afstand in New York is Michael Vick als gevallen-honden-vechtende-held, wederom van zijn sokkel geduikeld. Hij had net de teugels in handen gekregen van de aanval, maar buiten een puike wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers was hij geen schim van de talentvolle speler die vier keer in de Pro Bowl stond. Geno Smith mag het andermaal proberen. Het switchen mag je zien als stuiptrekkingen van een hoofdcoach die weet dat zijn dagen geteld zijn. Rex Ryan is een zekerheidje om ontslagen te worden in de NFL. Dat zou voor Vick de enige redding kunnen zijn. Als de nieuwe hoofdcoach straks toch niet kiest voor het behoud van Michael Vick, dan mag de 34-jarige quarterback op zoek naar zijn vierde club na de Falcons, Eagles en Jets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *