Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stranden de Cardinals in het zicht van de finish?

Ze staan nu nog bovenaan de NFC, maar kunnen in december alles nog verspelen. De laatste twee wedstrijden werden verloren en het is geen fijn voorteken nu het blessurespookje blijft huishouden in de selectie. En dan speel je in drie van de vier resterende wedstrijden tegen ploegen met een winning record.

De Seahawks zitten als nummer 2 in de NFC West op het vinkentouw. In week 16 komen ze op bezoek in de ‘Bird Cage’ en daar kunnen de Cardinals zomaar de eerste plek definitief verspelen. Zeker als we twee weken terugdenken naar het kansloze verlies in Seattle. Daar werd net als het afgelopen weekeinde pijnlijk duidelijk hoeveel de aanval afhankelijk is van toevalligheden en big plays.

Lucky shots als enige kans
Met het wegvallen van quarterback Carson Palmer is de ploeg overgeleverd aan Drew Stanton die het moet hebben ‘lucky shots’ in de diepte. De enige die daar goed op teert is rookie receiver John Brown met zijn acrobatische catches. Larry Fitzgerald is momenteel vooral geblesseerd, maar presteerde voordien (net als de tegenvallende tweede receiver Michael Floyd) niet bepaald op Pro Bowl-niveau.

Runningback Andre Ellington moet voor de big plays zorgen. Hij kan de aanval echter niet alleen dragen op zijn geblesseerde heupen. De aanvulling van Michael Bush als runningback moet voor een klein beetje degelijke afleiding zorgen. Deze aankoop van vorige week zou overigens zomaar de Cardinals in de race kunnen houden van de playoffs.

Defensieve haarscheurtjes
Zorgelijker voor de Cardinals is echter de defensie. Waar Palmer geblesseerd wegviel na het tekenen van zijn miljoenencontract, vertoont de verdediging haarscheurtjes sinds defensive coordinator Todd Bowles zijn contractverlenging kreeg. Zondag liep oud-gediende Steven Jackson voor de Atlanta Falcons zelfs over de 100 yards, dat had geen ander team gedaan sinds ergens in 2013. Het zal waarschijnlijk te wijten zijn aan de overuren die zijn pupillen maken dankzij de schutterende aanval. Daarbij helpt het niet dat playmaker Tyran Matthieu met een gebroken duim nu drie weken buitenspel staat.

Zondag essentieel
De franchise mag zondag na twee uitwedstrijden eindelijk weer aantreden in het eigen vertrouwde stadion. Thuisvoordeel moet de Kansas City Chiefs verslaan. Een essentiële wedstrijd, want de resterende wedstrijden tegen de Rams (uit), Seahawks (thuis) en de 49ers (uit) beloven een potje billenknijpen. Sterker nog als zondag niet wordt gewonnen van de Chiefs, kun je erop rekenen dat de resterende drie ook verloren gaan. En met een 9-7 record lig je er dit jaar in de NFC uit voor de playoffs. Om nog maar te zwijgen dat je kansloos bent in de playoffs als de Seahawks thuis mogen spelen.

Decemer de maand van de waarheid in Arizona. Ze kunnen wel een cadeautje gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *