Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 15: Double Winners

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Matt! Beiden 2-1, beiden ‘winning’ alsof we Charlie Sheen heten. Als ik, met mijn huidige record, op elke wedstrijd 100 euro had gezet (ik heb niet eens zoveel geld…), dan zou ik nu zo’n 850 euro winst hebben, een rendement van `meer dan twintig procent. Zou een bank me een lening verstrekken om me een investeringsbedrijfje te laten starten? Zal wel niet hè?

MvW: Nondeju! Zie je wel, die garbage-time touchdown van de Falcons heeft mij de das om gedaan. Anders kon ik hier nu weer opscheppen over mijn 3-0 week. Maar nee hoor, ook James Starks kon mij dat laatste puntje niet bezorgen door vlak voor de endzone ingehaald te worden door defenders. Waardeloos. Op naar de volgende teleurstelling. Let’s get to the picks!

 

TvdH: Green Bay Packers -5 over BUFFALO BILLS

Jij verslikte je vorige week in de Pack, en weet je wat? Aardige kans dat ik dat ook ga doen. Korte week, stug Bills team… Maar ze willen iets recht zetten. Het laatste dat Green Bay wil is twijfel laten bij de New Englands, bij de Seattles, over wie er het beste team in de league is. De Pack slopen de Bills in Buffalo, en het gaat niet pretty worden.

MvW: Wil niks meer over de Packers zien of horen. Met 31-7 voorstaan en je dan zo laten wegspelen in de tweede helft. Alles aan de tweede helft in die wedstrijd deed pijn. Verwacht ook geen wederopstanding van Buffalo’s offense, maar op een of andere spelen ze de meeste teams in eigen huis wel close, zeker in eigen huis. Vind -5 daarom ook tricky.

MvW: Houston Texans +7 over INDIANAPOLIS COLTS

Tuurlijk, de Colts zijn een betere ploeg, maar vorige week liet wel zien dat de Colts ook moeite hebben om tegenstanders weg te zetten. Het is niet de geoliede machine die het ooit was. Als de Browns ook maar iets hadden laten zien, offensief gezien, had Cleveland die wedstrijd gewonnen. Credits dus aan Andrew Luck om vlak voor tijd weer eens een beslissing te forceren. De Texans zien dit als de laatste kans om aanspraak te maken op de titel in de AFC South. Ik verwacht dat zij er keihard op klappen en het in ieder geval binnen 7 punten houden.

TvdH: Dunno bruh, ik zie die Andrew Luck, die deksels hard te sacken is, best een paar plays maken tegen de Texans. TY Hilton loopt twee, drie keer genoeg  vrij voor flinke yardage en hoe zeer ik het ook probeer, ik kan me dat bij Houston niet voorstellen. Dit voelt als een Colts 28, Texans 17 game. Ongeveer.

TvdH: BALTIMORE RAVENS -13.5 over Jacksonville Jaguars

Het saldo van de Jags in de laatste vier wedstrijden praat dit denk ik goed: Met een slippertje van de New York Giants als uitzondering verloor Jacksonville alles met veertien punten of méér. Tegelijk zijn de Ravens waarschijnlijk het op twee na beste team in de AFC en hebben ze al vijf wedstrijden gespeeld, tegen betere teams, die deze lijn zouden crushen. Dus ook al ben ik principieel koppig tegen -10 of hoger: Moet lukken.

MvW: Nu ook Denard Robinson eruit ligt bij Jacksonville, blijft er weinig meer over. Overigens zijn ze defensief wel aardig, maar verder is dit tanken tot je erbij neervalt. Twee touchdowns is wat veel, maar ik zie het wel gebeuren. Co-sign.

MvW: CLEVELAND BROWNS -1.5 over Cincinnati Bengals

Komop, iemand moest het doen. Johnny freakin’ Manziel mag het gaan doen voor de Browns en ik twijfel er geen moment aan dat hij in zijn eerste start iedereen van de aardbodem blaast. Cleveland houdt vol dat ze geen aangepast pakket voor Manziel hebben, maar je gaat mij niet vertellen dat ze een paar designed runs erin passen? Cincinnati’s D krijgt blessure na blessure te verwerken en is weinig meer van wat het in het begin van het seizoen was. Daarentegen is de Browns’ D gewoon goed. Goed genoeg om het de ‘Red Rocket’ flink lastig te maken.

TvdH: Dikke co-sign. Johnny fucking football. Nuff said. Kan niet wachten op deze game!

TvdH: Pittsburgh Steelers -3 over ATLANTA FALCONS

Wat mis ik hier, Matt? Niet alleen is de line nogal raar, Pitt is voor mij veel favorieter-der, je krijgt ook nog eens 2.00 odds voor deze line opbwin.com! Ben Roethlisberger staat te ballen, LeVeon Bell is de beste running back in de league. Hoe dan? Antonio Brown, Bryant met die rare voornaam: Playmakers. Hoe dan?! Pittsburgh -6 en ik zou hem nog steeds doen.

MvW: Ik kan het je wel uitleggen. Pittsburgh is veel beter, maar heeft dit seizoen ook al verloren van de Saints (5-8), de Jets (2-11) en de Buccaneers (2-11). Oftewel: de ploeg is niet te vertrouwen. Bovendien liet Atlanta zien dat ze niet kunnen verdedigen, maar nog altijd prima kunnen scoren. Ze spelen nog in de eigen Georgia Dome ook. Dit is een gevaarlijke line als je het mij vraagt, ik kom er niet aan.

MvW: SEATTLE SEAHAWKS -10 over San Francisco 49ers

Op heel veel vlakken kan dit wel eens de doodsteek worden voor de Niners dit seizoen. De vorige meeting in SanFran was al een flinke klap in het gezicht, Pete Carroll en de Hawks doen daar in eigen huis graag nog een schepje bovenop. Jim Harbaugh lijkt aan zijn laatste seizoen bezig in City by the Bay en zijn spelers laten hem stuk voor stuk vallen. Het enige wat mij zorgen baart aan Seattle is het gebrek aan playmakers in de offense, maar tegen de 49ers mag dat nog geen probleem zijn. Ik verwacht dat deze pot al met de rust voorbij is.

TvdH: Ik vind -10 wel erg veel, tegen een Niners team dat best kan verdedigen. Gaat Seattle winnen? Lijkt me wel. Maar ik geloof om de één of andere reden nog steeds in Colin Kaepernick’s potentieel. Ik ben één van de weinigen die niet lijkt te zijn vergeten dat deze gast ooit wedstrijden in z’n eentje won. Die ga ik nooit +10 toedichten. In de woorden van Jalen Rose: NOT GONN’ BE ABLE DUH-DOO IT!

Vorige week: Tiel 2-1, Matthias 2-1. Tussenstand: Tiel 25-14, Matthias 18-20-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *