Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Documentaire kroon op jubileum Amsterdam Crusaders

Het is niet alles kommer en kwel dat de klok slaat in de AFBN. Op de rug van het dertigste jubileumjaar van de Nederlandse footballformatie Amsterdam Crusaders, maakte Jelle de Gee een documentaire van 45 minuten over de club.

De Crusaders werden in 1984 opgericht en vierden dat na het afgelopen seizoen in stijl. Nederland heeft veel te danken aan de rood-witte footballclub uit Sloten. Een paar jaar na de oprichting werden de Amsterdam Crusaders de beste van Amsterdam, daarna van Nederland en begin jaren ’90 zelfs van Europa.

In de documentaire komt de zoektocht naar de nationale titel aan bod. De laatste van het recordaantal van zestien landstitels werd een paar jaar terug veroverd. In deze 45 minuten durende documentaire zien we hoe de legendarische Crusaders de top haalden en volgen we de gooi naar de landstitel aan de hand van captain en ex-Amsterdam Admirals linebacker Akwasi Mensah en mede-oprichter en hoofdcoach Winston Ronde.

Kijkvoer: “De bal is niet rond: 30 jaar Amsterdam Crusaders”!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *