Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bestuurslid 010 Trojans ontkent ’tampering’ Scouts

Bestuurslid Technische Zaken van de 010 Trojans, Joost van den Bogert, ontkent de ’tampering’-beschuldigingen van Spijkenisse Scouts. Volgens Spijkenisse handelde het bestuurslid van de Rotterdamse concurrent verdacht, toen hij een aantal weken geleden Patrick Rhijnsburger polste voor een overstap naar de streekgenoot.

“Patrick werkt in het dagelijks leven samen met iemand van de 010 Trojans,” aldus het bestuurslid. “Via dat gezamenlijke contact gaf hij aan dat hij wel weer iets met football wilde doen. Mijn eerste reactie was dat hij coach bij Spijkenisse was, maar hijzelf ontkrachtte dit. Hij was teleurgesteld gestopt met een operatie en een lange rehab voor de boeg en ging voorlopig een jaar niks doen.”

Volgens Van den Bogert is het allemaal een storm in een glas water. “Als je naar de chronologie van de gebeurtenissen kijkt, dan kan 010 Trojans nooit met voorkennis hebben gehandeld. Dat het bestuur Spijkenisse voor de eredivisie zou vragen had echt niemand verwacht. Ook de wijzende vinger richting het benaderen van de coach is dus niet waar. Ik benader alleen free agents of ik moet zeker weten dat iemand ondanks binding elders zelf al interesse toont in een positie bij ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *