Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants wil niet naar de Eredivisie

De eredivisie van de 2015 AFBN American football competitie is opgebouwd uit acht teams. De Amsterdam Crusaders, Amsterdam Panthers, Arnhem Falcons, Alphen Eagles, Nijmegen Pirates, Groningen Giants, 010 Trojans en Hilversum Hurricanes nemen het tegen elkaar op voor het kampioenschap van Nederland. Tenminste, dat is op moment van schrijven de verwachting. Groningen Giants heeft namelijk twee weken geleden aangegeven bij het AFBN bestuur dat ze helemaal niet op het hoogste niveau wil uitkomen.

Naast Spijkenisse blijkt dus ook Giants allerminst gelukkig met de gekozen opzet. En dat is verwonderlijk. Als beide teams het niet met de AFBN eens zijn, dan ligt een oplossing in het verschiet. Waarom wisselen de twee teams immers niet met elkaar? “Dat hebben we voorgesteld,” aldus Johan Oosterhuis van Groningen Giants. “De bond gaat hier echter niet mee akkoord, omdat in de rangschikking Spijkenisse helemaal geen sportief recht heeft om op het hoogste niveau mee te draaien.”

Voorzitter Lex Roolvink liet onlangs in een stevige mail aan alle verenigingen weten dat “…met de spoed-ALV alle eerder genomen besluiten zijn overruled.” Dus ook de gentlemen’s agreement tussen het AFBN Bestuur en Spijkenisse Scouts over deelname in de Eredivisie. Vandaag liet een bestuurder wel weten dat ruilen misschien mogelijk is. Draaikonterij dus.

De wedstrijdcommissie is door die e-mail enigszins schaakmat gezet. “Wij handelen naar de wensen van het bestuur. En via de reglementen voldoet Groningen aan alle eisen en voorwaarden om in 2015 in de Eredivisie te spelen.”

Ook Leiden is gepolst of ze niet met Groningen willen wisselen. Leiden zou namelijk de natuurlijk opvolger zijn als Groningen er de brui aan geeft. Met het wegvallen van Lelystad zou aanspraak heel makkelijk zijn, ware het niet dat dit de verhoudingen weer op scherp zet. Leiden is namelijk de andere vereniging die, naast 010 Trojans, onderzoek doet naar een Dutch Football League. Bovendien is AFBN bestuurslid Verenigingszaken Drewes Tebbes ook bestuurslid bij Lightning Leiden.

Hoewel Gridiron.nlj Tebbes heeft ervaren als een goudeerlijke bestuurder, zal hij niet zitten te wachten op deze onnodige belangenverstrengeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *