Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spijkenisse Scouts beslissen zondag over toekomst

De Spijkenisse Scouts nemen zondag een beslissing over hun toekomst in de AFBN American football competitie. Het team gaat dan in conclaaf met de leden om te beslissen of zij nog deel willen uitmaken van American Football Bond Nederland. Als de leden instemmen met een actieve rol, dan zal Spijkenisse uitkomen in de eerste divisie.

Volgens Miranda Franklin is het ei nog niet gelegd: “Vier teams hebben ons laten weten dat ze het oneens zijn met de gang van zaken momenteel. Wij hadden een principe-overeenkomst met de bond, die nu eigenhandig door de voorzitter van tafel lijkt te zijn geveegd. Dit is spijtig, want de voorzitter heeft op geen enkel moment contact met ons opgenomen of gereageerd op onze verzoeken.”

Het gerucht gaat dat er drie teams bereid zijn om de knuppel in het hoenderhok te gooien en de competitie de rug toe te keren. Dit zou een doodsteek voor de sport in Nederland zijn. Toch lijkt er ook een meer simpele oplossing. Groningen wil niet in de Eredivisie, Spijkenisse wel. Een simpel handjeklap kan de deal dus bezegelen.

Volgt de AFBN echter de statuten en de reglementen, dan moet echter eerst het loketje van de Lightning Leiden nog worden bezocht. Zij zijn namelijk de eerstvolgende in de competitieranking van afgelopen seizoen. Mocht Leiden ‘ja’ zeggen, dan zijn de twee teams uit de eerste divisie, die gevraagd werden om een onderzoek naar de Dutch Football League, in ieder geval aan het einde van de rit praktijkervaring rijker. Beide formaties komen dan door kritieke AFBN-beslissingen in de Eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *