Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 16: Making the best of it

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. Deze week even zonder commentaar van Tiel, maar dat krijgen jullie volgende week dubbel en dwars terug (toch, Tiel?). As always: hometeams in caps.

TvdH: Matige, matige week in Huize van den Heuvel. Het einde van het seizoen nadert en dat is maar beter, nog een maandje van deze ellende en The Artist Formerly Known As .667 zou onder .500 duiken. Nog twee keer… Nog twee keer…

MvW: Twee pushes vorige week. Dat is me nog niet vaak overkomen, maar goed. We gaan door waar we gebleven zijn en dat is de ‘alles of niets’-strategie. Twee 3-0 weken en een sterke serie in de playoffs en we kijken terug op een geslaagd seizoen. Let’s get to the picks!

TvdH: PITTSBURGH STEELERS -3 over Kansas City Chiefs

Ik ride de Steelers alsof ze mijn Volkswagen Golf zijn. Ik hou van alles aan die offense. Big Ben, Big Bell, die receivers… LOVE EM! En nog steeds geen fan van de Chiefs. Shoot me.

MvW: Beiden zijn nog volop in de race voor de playoffs, maar ik denk dat de Steelers momenteel het momentum in hun voordeel hebben. De Chiefs hadden een potje tegen de Raiders nodig om een three game-slide te stoppen. Met de beste running back en beste receiver van de NFL moet dit wel lukken voor Pitt.

MvW: SAN FRANCISCO 49ERS -1 over San Diego Chargers

Waarom ook niet. De Chargers weten nog niet eens zeker of Philip Rivers speelt en Keenan Allen ligt er sowieso uit. Bovendien is de running game van de Chargers naar de klote. Oliver is toch niet zo goed als we dachten en Mathews kwakkelt met zijn gezondheid. De Niners spelen niet meer voor hun coach, maar de meesten wel voor hun baan volgend seizoen. Laat ze de fans nog een laatste keer blij maken.

TvdH: ARIZONA CARDINALS +7.5 over Seattle Seahawks

Zie ik de Cards winnen? Absoluut niet. Daar hebben ze niet genoeg playmakers voor tegen de stoutste defense in de league. Maar thuis zijn de cards van een pak van andere lakens, of zoiets, dus ik denk dat het een low scoring game wordt. En dan vind ik meer dan een touchdown verschil wat heftig.

MvW: Ik call hem nu vast: de Arizona Cardinals gaan zondag 0 punten scoren. Je ziet het goed. 0. Met Ryan Lindley als quarterback, geen Andre Ellington en Larry Fitzgerald een vraagteken, zie ik de Cards niet scoren. Bovendien verliezen de Hawks de bal nauwelijks, waardoor ook de ball-hawking defensie van de Cardinals niet gaat scoren. 0 punten dus.

MvW: Indianapolis Colts +3 over DALLAS COWBOYS

Alles hangt ervan af of DeMarco Murray speelt. Er heerst optimisme, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet. Dan moet Tony Romo het alleen doen en daar geloof ik niet zo in. Zeker niet tegen de Colts, die willen laten zien dat ze mee kunnen doen om de prijzen en eigenlijk nog wel een plaatsje op willen schuiven zodat ze een bye hebben in de playoffs. Colts winnen daarom.

TvdH: Denver Broncos -3.5 over CINCINNATI BENGALS

Child, please… Ik ga niet geloven in Andy Dalton en de Bengalen. Doe mij maar een flinke portie van die running game in Denver. Doe me nog maar één van de laatste goeie wedstrijden die Peyton Manning gaat spelen in zijn prachtige carrière. Shoot-out potentie, en dan geef mij Denver maar.

MvW: Die overwinning van de Bengals op de Browns was wel erg toe te schrijven aan Cleveland. Alleen de running game van Cincy is zeer indrukwekkend met Jeremy Hill en Giovani Bernard. Dat is tegelijk ook de enige manier waarop de Bengals gaan winnen: als ze de klok beheersen en Peyton enigszins in bedwang kunnen houden, nu hij zijn favoriete speeltjes weer terug krijgt.

MvW: Philadelphia Eagles -9 over WASHINGTON REDSKINS

De hoop in DC is allang opgegeven. De combo Jay Gruden-RGIII gaat niet werken en een van de twee moet gaan. Aan wie geef je dan de voorkeur: een onbewezen headcoach of een quarterback die je in het eerste jaar naar ongekende hoogtes deed stijgen? Ik zou het wel weten als ik Daniel Snyder was. Laat RGIII lekker z’n gang gaan en regel een headcoach die hem dat laat doen. Ondertussen willen de Eagles naar de play-offs en dat gaan ze halen ook. Sanchez gooit nog één gem voordat hij het stokje teruggeeft aan Nick Foles.

Vorige week: Tiel 1-2, Matthias 0-1-2. Tussenstand: Tiel 26-16, Matthias 18-21-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *