Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen teruggezet naar Eerste Divisie

Groningen Giants is door de wedstrijdcommissie van de AFBN gedwongen teruggezet naar de Eerste Divisie. Het team blijkt bij nader inzien niet te voldoen aan de randvoorwaarden om in de Eredivisie te spelen. Een haperend ledenadministratiesysteem lijkt debet te zijn aan deze nieuwe ontwikkeling in de competitieopzet voor 2015.

In een e-mail, die de redactie van Gridiron.nl in handen kreeg, blijkt dat Groningen met terugwerkende kracht wordt teruggezet naar de Eerste Divisie. Het ledenbestand op peildatum 30 november was ontoereikend. De club kon dit echter niet officieel kenbaar maken aan de bond, omdat het ledenadministratiesysteem. Het team kon hierdoor geen mutaties doorvoeren. De wedstrijdcommissie heeft beaamd dat er momenteel wat problemen zijn met de registratie en dat hierdoor ‘een verkeerd beeld is ontstaan’.

Johan Oosterhuis van de Groningen Giants is teleurgesteld: “De Giants werkten toe aan een debuut in de Eredivisie, maar dat blijkt nu achteraf allemaal niet nodig. Boos is een groot woord, maar het proces naar de nieuwe competitieopzet verdient in ieder geval niet de schoonheidsprijs.”

De AFBN besteedde afgelopen offseason 8.000 euro aan een ledenadministratiesysteem dat dus niet blijkt te werken. Het blijft een frappante keuze van de bestuurders. In plaats van iemand handigmatig aan de slag te laten gaan met Excel (iets dat de afgelopen jaren ook werd gedaan), maakte de bond circa 17% van het totale budget over aan softwareontwikkelaars.

Wil je meer weten over American football en daar maandelijks over lezen in een mooi magazine? Bestel dan een abonnement op Gridiron Magazine. 10 nummers voor slechts 32,95!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *