Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Officieel speelschema 2015 AFBN bekend

De AFBN Eredivisie staat na maanden van onderling geruzie dan eindelijk in de startblokken. Op 1 februari gaan twee poules van vier teams in de weer voor het kampioenschap van Nederland.

Lightning Leiden vervangt in de competitieopzet Groningen Giants, het team dat reglementair niet kon doorstromen naar het hoogste niveau vanwege een tekort aan leden. Leiden concurreert in 2015 met Amsterdam Crusaders, Amsterdam Panthers en Hilversum Hurricanes om de divisiekroon. Op Super Bowl Sunday mag het met de openingswedstrijd wennen aan het hoogste niveau: het team speelt dan tegen Hilversum. Dit team degradeerde, maar werd toch weer aan de Eredivisie toegevoegd toen de beoogde opvolger Lelystad Commanders uit elkaar viel.

010 Trojans speelt ook in die Eredivisie. Hun directe concurrenten zijn Arnhem Falcons, Nijmegen Pirates en Alphen Eagles. Het seizoen in Rotterdam begint met een knaller, want 010 moet dan meteen tegen het rivaliserende 020 aan de bak. Op 1 februari staan de Crusaders op het menu. Meer over het speelschema verschijnt binnenkort op Gridiron.nl
Divisie I:
010
AF
NP
AE

Divisie II:
AC
LL
AP
HH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *