Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Indeling Eerste Divisie nadelig voor Limburgers

Voor het gemak kijken we even voorbij de vuist die Maastricht Wildcats wil maken. Wat natuurlijk aan de vooravond van 2015 veel prettiger werkt, is om de divisieindeling van de Eerste Divisie bekend te maken. Zoals de afgelopen weken al is geconstateerd, is het een redelijk onoverzichtelijk komen en gaan geweest in de Eredivisie. Daarom probeert Gridiron wat licht in de duisternis te scheppen.

Er is veel te doen geweest om de Spijkenisse Scouts dit offseason, maar uit het gepubliceerde speelschema blijkt dat ze toch (nog) niet de knuppel in het hoenderhok gooien. Spijkenisse treedt in 2015 binnen de divisie aan tegen Eindhoven Raptors, Utrecht Dominators en Den Haag Raiders. Hiernaast zijn er aantal kruiswedstrijden met de andere divisie, die zijn gebaseerd op ranking. Zo treedt Spijkenisse in het komende seizoen ook aan tegen Amersfoort Untouchables en Groningen Giants.

Dat de AFBN niet heeft geselecteerd op afstand wordt pijnlijk duidelijk voor de Maastricht Wildcats in de tweede poule. Wellicht dat de Limburgers de benzinekosten voor het komende seizoen als grootste struikelblok zien. De voormalig Tulip Bowl winnaar moet binnen de divisie naar Groningen en naar Enschede. De kortste trip is naar Amersfoort Untouchables — nog altijd een whopping 195 kilometer en 122 minuten in een auto. Een tripje naar de Limburg Shotguns in de Belgische competitie lijkt inderdaad lucratiever.

De beste kaarten? Die lijken vooralsnog voor de twee teams die dit seizoen al in verband werden gebracht met de Eredivisie. Zowel Spijkenisse en Groningen lijken de meest voor de hand liggende kandidaten voor de landelijke titel. Omcirkel daarom 25 mei in je agenda. Dan spelen beide formaties tegen elkaar.

Divisie I:

Spijkenisse Scouts
Eindhoven Raptors
Utrecht Dominators
Den Haag Raiders

Divisie II:
Groningen Giants
Amersfoort Untouchables
Enschede Broncos
Maastricht Wildcats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *