Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kiezen 49ers voor voormalig NFLE-headcoach?

Volgens diverse Amerikaanse media is Jim Tomsula de voornaamste gegadigde om de opgestapte Jim Harbaugh op te volgen als hoofdcoach bij de San Francisco 49ers. Het zou de eerste keer zijn dat een voormalig coach uit de NFLEurope een vaste aanstelling krijgt als hoofcoach in de NFL. Daarmee bewijst de de NFLE postuum haar waarde als opleidingsinstituut. 

In 2006 was Jim Tomsula headcoach van Rhein Fire, nadat hij eerder al defensieve coaching-posities had vertolkt bij de Monarchs, Claymores en Thunder. Sinds 2007 is hij reeds verantwoordelijk voor de defensive line van de San Francisco 49ers. Hij mocht al eens ruiken aan de baan van hoofdcoach, toen hij in 2010 in week 17 interim deze rol vervulde bij de NFC West-ploeg.

Volgens de kenners kent Tomsula een betere relatie met GM Trent Baalke. Interne botsingen tussen Baalke en Harbaugh zouden geleid hebben tot de toch wel verrassende breuk in San Francisco. Jim was immers aardig succesvol bij de 49ers nadat hij tot drie keer toe de ploeg naar de NFC Conference final leidde.

Overigens zou Tomsula niet de eerste NFL headcoach zijn met een NFLE-verleden. De vooralsnog huidige hoofdcoach van de San Diego Chargers, Mike McCoy, speelde in 1997 nog quarterback voor de Amsterdam Admirals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *