Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kostbare misstap Suh in het verschiet

Ndamukong Suh lijkt zijn Lions flink benadeeld te hebben toen hij zondagavond tot twee keer toe op de enkel van Packers’ quarterback Aaron Rodgers ging staan. Als recidivist ligt een schorsing in het verschiet. Iets dat de Detriot Lions niet kunnen gebruiken als zondag afreizen naar Dallas voor hun playoff-wedstrijd tegen de plaatselijke Cowboys.

Er is een duidelijk verschil in defensieve prestaties van de Lions als Suh wel of niet op het veld staat. Zo daalt het percentage sacks per play van 7,4% naar 2,7% als Ndamukong niet meedoet. De kans dat hij níet meedoet is aanzienlijk. De eerste stap op de enkel van Rodgers kon nog een ongelukje zijn, de tweede achteruit op dezelfde enkel lijkt een bewust misstap. Saillant detail is ook dat teamgenoot Dominic Raiola in speelronde 16 op de enkels stapte van een speler van de Bears. Hiervoor kreeg hij één wedstrijd schorsing. Minstens hetzelfde lot lijkt Suh nu te wachten.

Bovendien heeft de defensive tackle van de Lions een verleden in het bewust pijnigen van tegenstanders. Drie jaar geleden stapte hij op de elleboog van de center van de Packers. Daar werd hij toen twee wedstrijden voor geschorst. Vorig jaar kreeg hij nog 100k dollar boete voor een illegale block. In zijn carrière kreeg hij ook al forste geldstraffen voor het onheus bejegen van zo’n vijf quarterbacks. Onder NFL-spelers werd hij in 2013 niet voor niets verkozen tot de meest vieze speler.

 

Met zijn misstap heeft Suh dus eigenlijk de Cowboys torenhoog favoriet gemaakt om aanstaande zondag te winnen. Zelfs als je tegen playoff-choking Tony Romo speelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *