Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Speelt Fitzgerald morgen zijn laatste ‘Cards’?

Zo’n beetje de meest trouwe en solide speler van de Arizona Cardinals speelt morgen mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de club. Larry Fitzgerald is na elf seizoenen niet meer zo verliefd en verwacht zelf volgend jaar niet meer uit te komen voor zijn ‘Cards’. 

De uitlatingen volgen kort nadat General Manager Steve Keim publiekelijk aangaf dat ze van plan zijn Larry te behouden voor de franchise ondanks zijn hoge ‘hit’ op de salary cap van volgend jaar. Die dikke 16 miljoen dollar salaris betalen ze graag voor iemand die elf jaar lang door dik en dun de club gesteund heeft. Al twijfelt Fitzgerald zelf aan de mooie woorden. Hij krijgt namelijk ook nog een bonus van 8 miljoen dollar uitgekeerd, mits hij in maart niet ontslagen wordt.

Hij bereikte in de elf jaar liefst acht keer de Pro Bowl. Een geweldige prestatie aangezien Kurt Warner hem maar vier volle seizoenen de bal kon toegooien. Verder grossierde de Cardinals in knullige quarterback keuzes. De malaise dit jaar ‘under center’ lijkt echter de druppel voor Fitzgerald. De ploeg staat weliswaar in de playoffs, maar worden morgen andermaal geleid door Ryan Lindley, die nog geen wedstrijd won dit seizoen. Daarvoor was het kommer en kwel met Drew Stanton en een door blessures kwakkelende Carson Palmer. Met receiver John Brown als nieuwe ‘playmaker’, kreeg Larry bovendien een minder fijne taak voor het kortere werk.

De liefde lijkt dus over en bovendien zijn er genoeg NFL-teams die wel een ervaren receiver van het kaliber ‘Fitzgerald’ kunnen gebruiken. Wat zou je denken van Larry bij de Browns? Daarmee heeft projectje Johnny Manziel opeens veel meer kans van slagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *