Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problem: Divisional round picks

Als winnaar van de ‘Gambling Problems’ ben ik zo trots als een aap met zeven ballen dat ik 27-18 scoorde, dit jaar, tegen de spread. Dit .600 percentage is echter een stuk lager dan de .667 die ik eerder dit jaar aantikte. Tijd, daarom, om me te herpakken met vier sure fire  bets in de Divisional Round van de play offs.

 

Baltimore Ravens +7 over NEW ENGLAND PATRIOTS

De Patriots en hun fans zijn véél te vol van vertrouwen over deze wedstrijd. De feiten op een rijtje: 1) Joe Flacco is een god in de play offs 2) Steve Smith sr. is geboren voor grote momenten en 3) de Ravens hebben de Pats’ nummer alsof ze die slick dude zijn in Geordie Shore die altijd mobiele nummers verzamelt. Ik heb schrik, als Pats-fan, dat we er na dit weekend ‘gewoon’ weer uit liggen. Ik vind dit een behoorlijke 50/50 game, en dan ligt er best wat waarde in een belachelijke +7 spread.

Carolina Panthers +10.5 over SEATTLE SEAHAWKS

De Panthers hebben het defensieve personeel om dit een close game te houden. Dit zou wel eens low scoring kunnen worden, zo’n 17-13 overwinning voor Seattle. Dus ja, ik denk dat Seattle wint, maar check deze uitkomsten tegen de spread: Seattle scoorde in vijf van zijn laatste zes wedstrijden de ‘under’ voor het scoretotaal. Die lag vaak rond de +/- 40 punten. Bij deze wedstrijd ligt de ’total’ op 39.5. Om te coveren zou Seattle dus ongeveer een 26-14 game moeten spelen. En ik denk niet dat ze a) 26 punten gaan scoren (deden ze één keer in hun laatste zeven wedstrijden) en dat ze b) Carolina op 14 punten gaan houden.

Green Bay Packers -6 over Dallas Cowboys

Aaron Rodgers heeft al vierhonderd jaar geen interception gegooid in Lambeau Field. De Green Bay Packers zijn 9-2 tegen de spread in games die ze uiteindelijk wonnen. Denk ik dat de Packers winnen? Ja. En statistiek en historie schreeuwen daarom naar me dat ze meteen, voor het gemak, de spread wel coveren. Ik vind het sowieso een beetje raar. Natuurlijk denk ik dat Green Bay met een touchdown verschil gaat winnen! Ik denk dat Vegas er rekening mee houdt dat veel mensen op Dallas wedden, puur om de kleine dreiging die Aaron Rodgers’ blessure vormt. Niet ik. Green Bay, all the way.

DENVER BRONCOS -7 over Indianapolis Colts

Deze vind ik een stuk lastiger. Ik vind zeven punten veel, voor een Peyton Manning van wie we niet honderd procent zeker weten dat hij nog een ‘final four’-capabele quarterback is. Andrew Luck speelde een dijk van een wedstrijd in de eerste week van de play offs en is als geen enkele andere QB in staat terug te komen van grote achterstanden. Zie ik Manning een paar kostbare interceptions gooien? Best wel. Zie ik Luck een paar Ben Roethlisberger-achtige Houdini acts uitvoeren, op weg naar een touchdown? Best wel. De Broncos zijn terecht favoriet, maar dit is m’n minst favoriete bet van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *