Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trainerscarousel draait op volle toeren

Een flink aantal teams moesten de afgelopen weken op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, maar de puzzelstukjes beginnen langzaam op hun plaats te vallen. Dinsdag werd bekend dat Todd Bowles de man in charge wordt bij de New York Jets, nadat eerder Rex Ryan, de voormalige NYJ-baas, al bij de Buffalo Bills tekende.

Bowles baarde de afgelopen twee seizoenen opzien door de defense van de Arizona Cardinals op de toppen van zijn kunnen te laten spelen. Ook dit seizoen was de unit sterk, maar hadden ze in de laatste fase te maken met een falende offense. Die kregen van Peterson & co. meerdere kansen om het in de wildcard-ronde tegen de Carolina Panthers spannend te houden, maar Ryan Lindley bleek een slechtere quarterback dan Julian Edelman. Het verlies betekende dat Bowles officieel mocht beginnen aan zijn interviews en dat wierp dinsdag zijn vruchten af. Een paar uur nadat bekend wasdat Mike Maccagnan de nieuwe GM is, werd Bowles gebombardeerd tot de nieuwe headcoach.

Die positie werd tot voor kort bemand door Rex Ryan, maar die heeft niet lang zonder baan gezeten. Sterker nog, de Jets gaan hem komend seizoen twee keer tegen komen. Ryan is namelijk de nieuwe coach van de Buffalo Bills, die tot hun verrassing Doug Marrone gebruik zagen maken van een clausule in zijn contract. Ryan vierde zijn aanstelling gisteravond met Jim Kelly door even een flink aantal biertjes achterover te slaan in een bar dichtbij het stadion in Buffalo.

Ondertussen lijkt Chicago werk te maken van John Fox, de man die ‘in samenspraak met zijn team’ uit zijn functie werd gezet bij de Denver Broncos. Fox is een gewilde coach op de markt en er is al een interview gepland tussen hem en de Bears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *