Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pats vermorzelen Colts in #DeflateGate!

De New England Patriots zijn me een stel schavuiten. Afgelopen zondag stalen ze hun eigen spotlight door, volgens bronnen van ESPN, elf van de twaalf footballs een beetje leeg te laten lopen. En dat is jammer, want het haalt glans van een 45-7 pak slaag door New England.

De Patriots hebben geen kunstje nodig om van de Indianapolis Colts te winnen. Toch zouden ze naar verluid een hoop ballen een beetje leeg laten lopen, wat volgens quarterback Aaron Rodgers nogal wat voordelen oplevert. Hij legt simpel uit, op zijn eigen radioshow, dat mensen met kleinere handen een bal gemakkelijker kunnen gooien of vangen, als er wat lucht uit is gelaten.

De Pats ontkennen in alle toonaarden, en de NFL zou volgens die ESPN-bronnen ‘boos, teleurgesteld’ en van alles-en-nogwat zijn. Feit blijft dat ze er weinig aan kunnen doen dat de Patriots, en niet de Colts, over twee weken in Phoenix feest aan het vieren zijn. Want ze verslaan de Seahawks. No doubt.

Mocht één en ander bewezen worden, en de NFL is bezig de zaak hard te maken, dan zal coach Bill Belicheat, euhm Belichick, wel een forse boete krijgen. Het is immers niet de eerste keer dat hij een stiekem voordeel haalt door vals te spelen. Verder zal de NFL wel op het afnemen van een setje draftpicks mikken. Boeiend. De Patriots gaan de Superbowl winnen, dat mag een prijs hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *