Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots kunnen SB niet meer ‘echt’ winnen

We kennen nu een dikke week het affiche voor de Super Bowl, maar het gaat maar over één ding: #Deflategate. Geen quote gaat deze dagen over de komende wedstrijd. Alles draait om de zachte ballen in Boston. Daarmee is het nu al zeker dat de 49ste Vince Lombardi Trophy altijd zal stinken als de Patriots hem zondag mogen winnen.

Het is te hopen dat de Seattle Seahawks gewoon winnen, zoals het een NFC-team betaamt als twee ‘number 1 seeds’ tegen elkaar spelen in de Super Bowl. Sinds 1990 is de NFC 4 uit 4. De rakkers uit Seattle proberen met man en macht, al trash-talkened, via social media de aandacht naar zich toe te trekken. Maar tevergeefs. De media wil alleen maar aandacht besteden aan de zoveelste worsteling van New England met de regels.

De Patriots laten zich eigenlijk het beste vergelijken met een advocaat die zijn ogenschijnlijk schuldige cliënt steeds weet vrij te pleiten via de mazen der wet. Zo hielpen ze de Baltimore Ravens in de playoffs over de kling met hun 4-mans offensive line. En opnieuw was het volgens een sub-paragraaf van het boek der regels nog steeds legitiem. Ook bij de lege ballen hebben de Patriots op een of andere manier ook weer de regels gevolgd. En toch zijn de ballen zacht en vindt iedereen de Patriots stout en stom. Hoeveel persconferenties Bill Belichick en Tom Brady ook houden. Er blijft altijd een zweem van fraude over de Patriots hangen. Net nu de bestrafte afluisterpraktijken uit 2007 bijna vergeten waren.

Bill & Tom zijn dan wel recordhouders in playoff-overwinningen en zondag kunnen ze hun vierde ring halen. Maar in de geschiedenisboeken blijft altijd een spook rondwaren dat ze de roem niet eerlijk verkregen hebben. Dus ‘echt’ winnen is er niet meer bij zondag voor de Patriots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *