Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN verzuipt in administratieve chaos

Drie dagen voor de officiele competitiestart van de AFBN Eredivisie is het een chaos bij de ledenadministratie. Het nieuwe ledenadministratiesysteem wordt door iedereen verketterd: de investering van 8.000 euro heeft geleid tot incomplete rosters, het mysterieus verdwijnen van tientallen ledenpassen en een overspannen werksfeer op het bondsbureau. Dit lijkt uit navraag van Gridiron bij verschillende teams.

De zaak kwam aan het licht toen Gridiron met het oog op de competitie spelersrosters opvroeg bij de secretariaten. Slechts in een enkel geval kreeg de redactie een compleet antwoord. Vaker was het antwoord echter dat we nog even geduld moesten hebben of dat er nog geen nummers correspondeerden met de namen.

Het fiasco liet zich enkele weken geleden aankondigen, toen de AFBN besloot een oneerbiedige deadline bij de teams neer te leggen om alle leden te registreren. Dit heeft tot veel gemor geleid. Hilversum Hurricanes heeft bijvoorbeeld veel tijd en moeite in het systeem gestoken, maar kreeg toch een foute respons van het systeem. Ook Amsterdam en Nijmegen ondervonden problemen met de haperende software. Nijmegen vond bijvoorbeeld maar vijf van de veertig ingevoerde leden terug in het systeem.

Uiteindelijk moest het bestuur overstag: “Omdat het ledenadministratie systeem nog niet naar behoren werkt heeft de Wcie in overleg met bestuurslid technische zaken besloten dat wij in ieder geval voor het eerste speelweekend een coulance geven voor spelers die nog geen geldige pas hebben.”

Wel wordt alle spelers gevraagd een geldige legitimatie mee te nemen naar de game, zodat er in ieder geval een identificatie afgelegd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *