Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ballen krijgen extra beveiliging

De 108 wedstrijdballen voor aanstaande zondag kunnen rekenen op extra beveiliging. Om iedere opvolging van ‘Deflategate’ te voorkomen zijn vrijdag alle ballen in beslag genomen.

Hoofdscheidsrechter Bill Vinkovich zal drie uur voor de aftrap de ballen controleren. Een flinke klus dus met 108 in totaal. Normaal geeft iedere ploeg twaalf ballen over voor een reguliere wedstrijd. Omdat het gebruikte varkensleer uit de Super Bowl naderhand veel wordt ingezet voor liefdadigheid, leveren zowel de Patriots als de Seahawks er nu ieder 54 in.

Onder zo’n groot vergrootglas kan er met de ballen niets meer mis gaan. Het blijft de gemoederen bezighouden. Ook bij de stand van ballenleverancier Wilson was het bij de NFL Experience drukker dan andere jaren. Met veel vragen over het opblazen van de ballen. Al hielden de dames in de stand zich aardig op de vlakte over ‘deflategate’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *