Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zes Dutchies in IFAF World Team

Het IFAF World Team telt deze jaargang maar liefst zes Nederlandse jongens. Drie van de heren staan ook nog eens als basisspeler ingetekend. De zes Dutchies lieten zich afgelopen donderdag tijdens een scrimmage van hun beste kant zien.

De Nederlandse inbreng komt in Texas van wide receivers Alphino Boutisma, Tyron Vrede en Dwayne Oosterwolde. Ook offensieve lineman Roald Hessing en Tonny Walvis staan in Dallas op het veld, specifiek om de quarterback van het internationale team te beschermen.

Defensive back Sjoerd van der Meer maakt ook onderdeel uit van het team en moet zichzelf soms nog in de arm knijpen: “Ik geniet hier met volle teugen van. Het is een eer om met dit team mee te draaien. Een tip aan de jonge spelers die het zelfde willen bereiken als de meeste jongens die american football spelen: wees leergierig en luister naar je coaches, neem alle tips die je krijgt. Speel met je hart en geef altijd 120% bij trainingen en wedstrijden en in de sportschool.”

Het IFAF World Team treedt zaterdag om 16:00 17 uur Nederlands tijd af tegen Team USA. De wedstrijd wordt gespeeld in AT&T Stadium, de thuisbasis van de Dallas Cowboys. De wedstrijd is live te zien via http://internationalbowl.com/selectteam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *