Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kurt Warner niet naar Hall of Fame

Oud-Admirals quarterback Kurt Warner moet nog minstens een jaartje langer wachten voordat hij zijn eigen Hall of Fame-buste mag onthullen. Hij zat bij de allerlaatste schifting van tien spelers, helaas voor hem niet bij de laatste vijf uit de ‘modern era’. Zo bleek gisteravond bij de Honors Awards avond in Phoenix.

Bij het ochtend tv-programma van NFL Network verdween Warner opmerkelijk genoeg van de desk toen de Hall of Fame-keuzes besproken werden. Na dit item zat hij weer wel aan tafel. De focus moet natuurlijk gericht zijn op de spelers die er wel in zijn gekomen.

Seau en Shields
Junior Seau, die zelfmoord pleegde in 2012, werd in zijn eerste verkiesbare jaar wel gekozen. Andere speler die een gouden jasje gaat krijgen is guard Will Shields (Chiefs), die geen wedstrijd mistte in zijn carrière die al eerder gelauwerd werd met 12 Pro Bowl verkiezingen. Net zoveel als Seau.

Haley, Brown en Bettis
Charles Haley is recordhouder met vijf Super Bowl ringen (49ers, Cowboys) en won twee keer de titel van Defensive Player of the year (1990, 1994), maar werd toch pas nu gekozen in de Hall of Fame. Receiver Tim Brown (Raiders) en runningback Jerome ’the Bus’ Bettis (Steelers) deden er ook wat meer jaartjes over de hoogste eer in American Football te bereiken. Beide spelers staan hoog genoteerd in vergaarde yards en aantal jaren op de teller. Spelers die ook geroemd werden om hun instelling. Niet om hun ringen, want alleen Bettis won één Super Bowl-sieraad.

Tingelhoff, Polian en Wolf
The 2015 HOF-class kreeg ook versterking van voormalig center Mike Tingelhoff, die in zijn tijd (1962-1978) 240 wedstrijden voor de Vikings speelde. Vanuit de front office werden Bill Polian (GM bij de Bills en Colts) en Ron Wolf (Green Bay Packers) gekozen.

Kurt Warner laat ondertussen weten dat een verkiezing al dan niet niets afdoet aan hoe trots hij is op zijn prestaties op het veld. De gelovige quarterback van de Amsterdam Admirals, St. Louis Rams, New York Giants en Arizona Cardinals wacht rustig af wat “God voor hem op het pad brengt”.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *