Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

WAATTT? Aaron Rodgers League MVP

Packers quarterback Aaron Rodgers werd zaterdagavond tijdens de Honors Awards avond in Phoenix verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen. Hij bleeft hierbij misschien wel verrassend verdediger, aanvaller… alleskunner J.J. Watt (Houston Texans) voor. Hij had zelfs twee keer zoveel stemmen.

De critici (lees: liefhebbers van Watt, red.) zeggen dat Rodgers zijn tweede MVP uitverkiezing vooral te danken heeft aan de playoffs-wedstrijden waarin hij met een kuitblessure toch wist te winnen. ‘Playing hurt’ levert je altijd lof op in de VS. Daarnaast deed Aaron Rodgers het ook goed in de reguliere statistieken met 38 touchdowns en slechts 5 interceptins. Wat de reden ook is voor de juryleden; hij kreeg in ieder geval 31 van de 50 stemmen.

J.J. Watt moest het doen met minder dan de helft met dertien stemmen. Dat terwijl hij drie aanvallend en twee verdedigende touchdowns maakte, naast 20 sacks. De uitverkiezing tot League MVP was het enige dat nu ontbreekt om zijn exorbitante contract van 100 miljoen dollar goed te praten.

Schrale troost is het dat hij de eerst unaniem verkozen Defensive Player of the Year is. Des te opmerkelijker is het dat hij unaniem de beste verdediger genoemd werd, maar dat bij de League MVP verkiezing verdediger Bobby Wagner van de Seahawks ook één stem kreeg. Waarschijnlijk een jurylid met roots in Seattle.

Quarterback Tom Brady die vanavond in de Super Bowl mag optreden moest het doen met één stem. En dat terwijl hij dit jaar zo hard gewerkt had om het tegendeel te bewijzen toen hij na de verloren wedstrijd tegen de Chiefs afgeschreven werd. Hij had toch iets meer verdiend. In ieder geval meer dan de twee stemmen ieder voor Tony Romo of Demarco Murray van de Dallas Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *