Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hurricanes winnen seizoensopener tegen Leiden

De Hilversum Hurricanes zijn de tweede campagne in de AFBN Eredivisie goed van start gegaan. De degradant, die alleen bij gratie van de Lelystad Commanders op het hoogste niveau mocht blijven spelen, zette Lightning Leiden in eigen huis met 34-17 opzij. Het was de enige wedstrijd die dit weekend werd gespeeld. De overige wedstrijden in de Eredivisie werden door de barre weersomstandigheden afgelast.

In het begin van de wedstrijd tastten de beiden ploegen elkaar goed af, in de hoop een gaatje te vinden in de verdedigende muur van de tegenstander. Hilversum nam al snel de leiding aan de hand van quarterback Maurice Tielen. De spelverdeler van Hilversum kreeg de bal na een interception in handen gedrukt en zorgde voor de eerste touchdown van het prille seizoen door zelf de bal binnen te lopen. Omdat de PAT onbenut bleef, werd het 6-0.

Leiden zette in de daaropvolgende aanvalsreek daar een lange fieldgoal tegenover. Met behulp van de uprights knalde de bal binnen voor een 6-3 tussenstand.

De rest van het spel bleef de eerste helft heen en weer gaan. Beide verdedigingen hadden moeite met de gevarieerde aanvalspatronen. Telkens als Hilversum wist te scoren, kwam Leiden direct weer terug. De ruststand was 20-17, een mooie tussenstand voor het debuterende Lightning.

Lang zou de euforie in het kamp van de Sleutelstad niet duren. Hilversum kreeg na rust als eerste de bal en wist na een lange drive opnieuw de score uit te bouwen. De opmars naar de 27-17 nam bijna het hele derde kwart in beslag.

Dit keer bleef de Gooise stoot onbeantwoord. Hoewel de Leidse verdediging in de tweede helft beter vat had op de running game van Hilversum, lukte het de Hurricanes toch om via de lucht nog een keer te scoren: 34-17. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Grote man aan de zijde van Hilversum was quarterback Maurice Tielen. Naast twee touchdowns die hij zelf binnen liep, gooide hij ook nog eens drie voltreffers door de lucht. Het ontlokte de bewondering van zijn evenknie bij Lightning, Dany Ortega: “Ik denk dat Maurice een van de beste quarterbacks van Nederland is. Ik heb bewondering voor de manier waarop hij defenses leest, hij steekt daarmee met kop en schouders boven iedereen uit in Nederland.”

 

Scoreverloop

1e kwart:

HH:  M. Tielen 5yds TD run (PAT no good T. Beuckens)   6-0
LL:    R. van den Brink 42yd fieldgoal        6-3
HH:  M. Tielen to D. Heerschop 5yds TD (PAT good T. Beuckens) 13-3

2e kwart:

LL:   D. Ortega to M. van den Brink 37yds TD (Pat good M. van den Brink) 13-10
HH: M. Tielen 1yd TD run (PAT good T. Beuckens) 20-10
LL:   D. Ortega to T. Ortega 5yds TD (Pat good M. van den Brink) 20-17

3e kwart:

HH: M. Tielen to T. Beuckens 20yds TD (Pat good T. Beuckens) 27-17

4e kwart:

HH: M. Tielen to N. da Costa 7yds TD (Pat good T. Beuckens) 34-7

 

Bekijk hier de statistieken van Lightning Leiden en Hilversum Hurricanes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *