Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Josh Gordon is een sukkel

Josh Gordon is officieel een idioot. De wide receiver van de Cleveland Browns heeft van de NFL opnieuw een schorsing van minimaal een jaar gekregen. Ditmaal niet vanwege het roken van een joint, maar vanwege het overmatig nuttigen van alcohol, in ieder geval volgens de standaard van de NFL. Het is de derde schorsing voor Gordon, die na zijn tweede schorsing van de NFL een zero-tolerance beleid had gekregen.

Gordon is een probleemkind voor de Browns. Vorig jaar zorgde hij nog voor verdeling onder NFL-fans en experts toen hij voor een klein drugsvergrijp een jaar lang werd geschorst. Zijn schorsing werd flink verkort toen een nieuwe policy inging, maar aan het einde van het seizoen kreeg hij van zijn eigen team een straf toen hij te laat op de training verscheen na een feestje bij Johnny Manziel. Je zou denken dat hij ondertussen wel beter zou weten, maar eind januari ging hij opnieuw in de fout, ditmaal met alcohol. Het vergrijp resulteert dus in een lange schorsing en het is niet geheel ondenkbaar dat dit het einde is van de NFL-carrière van Gordon.

De Browns zijn het namelijk zat, zo laat GM Ray Farmer weten in een statement. “We zijn teleurgesteld om weer in deze situatie te zitten met Josh. Gedurende zijn carrière hebben we geprobeerd hem te helpen zoals we bij elk lid van onze organisatie zouden doen. Helaas zijn deze pogingen niet bij hem doorgekomen. Het is duidelijk dat Josh grote stappen moet maken om aan de positieve cultuur te voldoen waar we dit football-team op proberen te bouwen.”

Gordon deed zelf zijn verhaal in een brief, waarin hij uitlegt dat hij begin januari een aantal alcoholische drankjes ophad tijdens een vlucht naar Las Vegas en direct na de landing zich moest melden voor een test. “Ik faalde voor de test, uiteraard, en de rest is geschiedenis.” Overigens is hij boos op de media, die hem zwartmaken vanwege zijn gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *