Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Signing Day 2015 recap (mocht het je interesseren)

Nu de Super Bowl weer achter ons ligt, moeten we ons vastgrijpen aan de mindere goden in het football landschap. Gelukkig is de AFBN weer begonnen, maar ook in Amerika houden ze ons wel bezig. Zo was eerder deze week bijvoorbeeld Signing Day! Weer zo’n dag die veel te serieus wordt genomen door de Amerikanen, maar daarom niet minder leuk is om te volgen. Want zoals bij elk event zijn hier ook weer verliezers, maar vooral winnaars. We zetten een paar bijzonderheden op een rijtje.

Auburn krijgt defensieve hulp
Will Muschamp is tegenwoordig de defensive coordinator voor de Auburn Tigers. College football-fans kennen hem nog als de headcoach van Florida, maar hij moet nu proberen de unit weer enig respect terug te geven. De eerste slag was het vastleggen van Byron Cowart, volgens sommige lijstjes de beste speler van het land en toevallig ook een defensive end. Daarmee zat hij bovendien zijn oude werkgever Florida flink dwars. Niet alleen Cowart, een in-state speler, ging naar Auburn vanuit zijn thuisstaat. Ook LB Jeffery Holland, WR Ryan Davis en OG Mike Horton waren eerst verknocht aan Florida, maar zochten hun heil toch bij Auburn. Muschamp 1, Florida 0.

Beste cornerback naar USC
De Trojans krijgen de beschikking over Imam Marshall, de nummer 4 van het land en de beste cornerback van het land. De uit Los Angeles afkomstige Marhshall deed dat op wel heel opvallende wijze. Hij bracht namelijk in samenwerking met Bleacher Report een video uit waarin hij zijn beslissing bekend maakte: “The Commitment”. De atleet kon kiezen tussen USC, UCLA, LSU, Notre Dame, Florida State en Michigan, maar bleef dus dicht bij huis en vond het blijkbaar nodig om hier flink wat theater bij te maken. Bekijk zijn video hierrrrrrrr.

Harbaugh’s eerste Signing Day
Voor Jim Harbaugh was het zijn eerste Signing Day sinds zijn terugkeer naar Michigan. Opvallend genoeg was tijdens deze dag zijn voorganger, Brady Hoke, onderdeel van de CBS Sport crew op televisie en mocht de voormalige headcoach de huidige headcoach interviewen. Awkward…. Ze lachten een beetje en Harbaugh zei dat hij blij was met Hoke’s werk, gezien alle spelers die zich al aan Michigan hadden verbonden voordat hij aan de kant werd gezet. Onder andere CB Brian Cole, QB Zach Gentry en S Tyree Kinnel mogen zich verheugen op een plek in het team van Harbaugh. Go Blue!

Alabama blijft succesvol
Ondanks dat Nick Saban en zijn mannen onderuit gingen in dé wedstrijd van het jaar tegen Ohio State, zullen veel experts vol blijven houden dat Alabama het meest talentvolle team van het land was. Dat blijkt ook wel uit de vele NFL-producten die Saban aflevert, maar ook uit de vele jongelingen die hij elk jaar aan de onderkant weer aanplakt. Er zijn een aantal cijfers die interessant zijn om te delen. Van de spelers die tussen 2005 en 2013 in de basis stonden bij Alabama, is 41 procent gedraft in de NFL. Bijna de helft van de starters is dus NFL-waardig volgens de scouts. Ook woensdag was Saban weer succesvol. Maar liefst zes five-star recruits verbonden zich aan Alabama, waaronder QB Blake Barnett, WR Calvin Ridley, CB Kendall Sheffield en DT Daron Payne . Saban kan in ieder geval weer een paar jaar vooruit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *