Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons krijgen Amerikaanse steun

Door verschuivingen en afgelaste wedstrijden komen de Arnhem Falcons pas voor het eerst in actie op 15 februari. Het team uit Gelderland treedt dan aan tegen 010 Trojans. Hoofdcoach Martin Doomen kan de twee weken tot aan die wedstrijd goed gebruiken (foto: Cherie Fotografie).

Regelmatig rinkelt de telefoon namelijk nog in het hoofdkwartier. Het zijn Amerikaanse spelers die zich bij de Falcons aan willen sluiten. Running back Brandon Stamper is de promoter die de Amerikaanse spelers nieuwsgierig maakt naar een kunstgrasverblijf in Arnhem. “De nieuwelingen speelden afgelopen zomer flag football met de Amerikaanse jongens die al op het roster staan en zijn daardoor nieuwsgierig geworden,” aldus Doomen.

De hoofdcoach doet er alles aan om de laatkomers zo snel mogelijk thuis te laten voelen: “Het is natuurlijk lastig zo laat in de voorbereiding, maar omdat deze jongens het spelletje van huis uit hebben meegekregen, pikken ze het vlug op en kunnen ze snel van dienst zijn. Het lastige met Amerikaanse spelers is dat het veelal militairen zijn, waardoor er altijd wel iemand op oefening is.”

Ondanks deze bijkomstigheid is Doomen blij met de versterkingen. Ietwat sarcastisch: “Het glas is eerder half vol dan half leeg. Je kent me ondertussen wel een beetje, he.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *