Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

UPDATE: Boter op het hoofd van legende Jerry Rice

Legende Jerry Rice maakte de New England Patriots uit voor ‘cheaters’ op televisie in de week voor Super Bowl. Nu komt echter aan het licht dat de Hall of Fame receiver in zijn carrière zelf niet vies was van wat illegaal voordeel behalen ten opzichte van zijn tegenstanders.

In een documentaire ‘The Evolution of Gloves’ vertelt Jerry Rice doodleuk dat hij het goedje ‘Stickum’ op zijn handschoenen gebruikte. Uiteraard om beter grip op de bal te hebben bij een catch. Het probleem is echter dat ‘Stickum’ verboden is in de NFL sinds 1981, waar de Hall of Famer in 1985 zijn carrière begon. De man die zo’n beetje alle belangrijke receiving’ records in handen heeft, heeft deze dus verkregen met het gebruik van illegale middelen.

Precies datgene waar hij de New England Patriots van betichtte in de tv-show van Jim Rome op 22 januari. Het is overigens niet duidelijk in welke mate Jerry Rice ‘Stickum’ heeft gebruikt. Is hij desalniettemin dan toch wel net zo’n ‘cheater’ als hij de Patriots vindt met hun te zachte ballen in de AFC Championship game?

In de VS blijft het opvallend stil rondom de illegale praktijken van Jerry Rice in diens loopbaan. De klokkenluider (Mike Florio van ProFootball Talk, red.) die de uitspraak van de receiver aan het licht bracht, stelde in ieder geval dat Jerry Rice de grootste receiver aller tijden zou zijn, mét of zonder Stickum. De legende ‘Rice’ is misschien te groot om in één keer van het voetstuk te vallen. Of voelt iedereen aan zijn water aan dat iedere sporter wel eens over de randen van de sportwetten stapt?

UPDATE: Jerry Rice heeft zaterdag gereageerd op de Stickum verdenkingen. Hijzelf geeft toe dat hij het heeft gebruikt, maar bagateliseert het door te stellen dat iedereen dit deed. Hij zou dus geen concurrentievoordeel gehad hebben bij het inspuiten van zijn handschoenen met het kleverige goedje. De Amerikaanse media stelt echter dat hij het spul nodig had om zijn basisplaats te behouden. Zijn rookie-seizoen in 1985 was verre van vlekkeloos, waarbij het op een gegeven moment zelfs besloot geen handschoenen meer te dragen. Toch werden later de blote handen weer vervangen door handschoenen en vielen de ballen beter in zijn handen. Zou ‘Stickum’ die verbetering mogelijk gemaakt hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *