Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles ook sterk zonder sterspelers

Zondagmiddag speelden de Alphen Eagles en Nijmegen Pirates hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Almere. De grote vraag bij de Alphenaren was of zij een antwoord hadden op het vertrek van twee sterspelers: wide receiver Tom van Duijn en running back Chris Smith. Vooralsnog is het antwoord op deze vraag bevestigend. Alphen won verdienstelijk met 35-0.

Met het vertrek van Smith is er een kans gekomen voor Jermaine Charles om de running duties over te nemen. Het eerste kwart liep dat nog niet helemaal lekker, maar vanaf het tweede kwart kreeg Charles de smaak te pakken en had hij een aantal mooie runs. Een van deze runs was goed voor zes punten.

De passing game van de Eagles liep ook soepel. Waar Van Duijn vorige jaren een veelgezocht target was, moest quarterback Bouthoorn nu op zoek naar andere receivers. Dit lukte hem goed. Hij wist Amir Anches tweemaal te bereiken voor een touchdown, Romano Vogels kreeg een touchdown toegeworpen en ook rookie Gino Ripken mocht zijn eerste touchdown vangen.

De defense van Nijmegen had geen antwoorden op de aerial attack van de landskampioen en mocht blij zijn dat er in de tweede helft alleen nog maar gerend werd. Toch wisten zij Richard Bouthoorn eenmaal te onderscheppen.

De offense van Nijmegen kon niet veel klaar maken in hun seizoensopener. De defense van Alphen liet maar een first down toe in de eerste helft en hield het scorebord op 0 punten voor de uitspelende ploeg. Wellicht was het enige lichtpuntje van de Pirates receiver Bart Ebben, die vier fraaie catches had. De defense van de Eagles noteerden twee fumbles en een sack van nieuwkomer Peter van Vliet.

Ondanks de makkelijke overwinning zijn de Eagles nog niet waar zij willen zijn. Richard Bouthoorn: “Wij hebben een goede mogelijkheid gehad om op elkaar in te spelen, het is duidelijk dat er nog wel een aantal puntjes op de i gezet moeten worden.”

1e kwart
AE: Pass Richard Bouthoorn op Amir Anches 6-0 (PAT good Frank vd Neut) 7-0

2e kwart
AE: Pass Richard Bouthoorn op Romano Vogels 13-0 (PAT good Frank vd Neut) 14-0
AE: Jermaine Charles run 20-0 (PAT good Frank vd Neut) 21-0
AE: Pass Richard Bouthoorn op Amir Anches 27-0 (PAT good Frank vd Neut) 28-0

3e kwart
AE: Pass Richard Bouthoorn op Gino Ripken 34-0 (PAT good Frank vd Neut) 35-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *