Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen reageert op vertrek Chris Smith

Alphen Eagles treedt vanmiddag in Almere aan tegen Nijmegen Pirates. Het team doet dat met de wetenschap dat running back Chris Smith niet van de partij is. De rusher verkiest een avontuur in Duitsland boven een nieuwe run op de Tulip Bowl. In Alphen wordt echter niet getreurd (foto: Maarten van Bergen).

Quarterback Richard Bouthoorn wenst zijn voormalig running back alle succes van de wereld toe, maar heeft het grootste vertrouwen in zijn vervanger, Jermaine Charles. “Jermaine heeft samen met Chris in hetzelfde systeem gespeeld. Ook in de wedstrijden dat Chris niet kon spelen, heeft hij laten zien een waardig vervanger te zijn. Het is nu aan Jermaine om het waar te maken. De aanval zal hierdoor niet veranderen. Omdat we dit seizoen met veel rookies werken, hebben we wel de focus gelegd op het daadwerkelijk begrijpen van de plays.”

Errol Zeefuik spreekt zich meer uit over het vertrek: “Het is natuurlijk een groot verlies. Maar dat geldt ook voor jongens als Tom van Duijn, Maarten van Bergen, Stefan van de Neut en Bram Adrichem. Ik vind het onwijs jammer dat ik niet meer over deze spelers beschik.”

Of Alphen ook zonder deze sterkhouders een gooi kunnen doen naar het kampioenschap zien we vanmiddag. De wedstrijd trapt af om 14:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *