Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders met gemak voorbij 010

Op sportpark ‘Koud en Vroeg’ werd zondag de inhaalwedstrijd gespeeld tussen Amsterdam Crusaders en 010 Trojans. Gridiron zette de wekker en was erbij. De Crusaders startten de wedstrijd zeer geroutineerd en met een souplesse alsof ze er al een aantal wedstrijden hebben opzitten. Maar opvallend: ook de Rotterdammers staan hun mannetje in hun eerste game in de Eredivisie in lange tijd (tekst Stephan Pront, fotografie Bob de Calonne).

Op de tweede Crusaders drive is het raak: een venijnige pass van QB Joey Kraan in de verre hoek weet wide receiver Dylan von Gehrardt miraculeus uit de lucht te plukken. Touchdown 0-6 voor de Amsterdammers, de two point PAT wordt echter niet verzilverd.

De Crusaders verdediging houdt de Trojans aanval eenvoudig in de tang met maar twee first downs voor Rotterdam in twee drives. Het geeft de Amsterdammers de mogelijkheid om op de volgende drive veel meters te pakken met de running game. Dit gebeurt via Endy Evenwel, die zo de bal op de 2-yardline van Rotterdam brengt. Hier laat Kraan zijn tweede touchdown van de dag aantekenen. Ditmaal is Munay Sanchez de gelukkige ontvanger. Endy Evenwel loopt de 2 point PAT binnen wat de score op 0-14 brengt.

Op de derde Rotterdamse drive weten de Trojans de Cru verdediging flink te misleiden. Dit resulteert in een werkelijk prachtige touchdown run van 60 yards door running back Kevin Wesseling. De mannen van hoofdcoach Michel Storm benutten ook de PAT wat ze weer volledig terug in de wedstrijd brengt met 7-14. Het deerde de Crusaders echter totaal niet, er werd voor Amsterdamse begrippen extreem lauw gereageerd en meteen tot zaken overgegaan.

In de drive die volgde had spelverdeler Kraan welgeteld vier pogingen nodig om WR Graanoogst in de endzone te vinden. Met een 45 yard TD pass liet de veteraan zijn derde touchdown pass van de dag noteren. Ook deze two point PAT werd echter niet verzilverd. De drive laat de hogere versnelling van de Cru aan het werk zien. Offensive Coordinator Pepijn Mendonca brengt zijn triple sets op het veld en de airshow kan beginnen! Erg indrukwekkend om te zien, ook de live colours waren een humoristische verwelkoming. Nog voor rust weet de rode aanval via weer lange passes de goalline van de Trojans te bereiken om nog voor half-time de score verder op te schroeven door Endy Evenwel zijn tweede touchdown te laten binnen lopen. Met 7-26 gaan beide teams de kleedkamers in.

Na rust weten de Rotterdammers achter de uitstekend spelende right guard Kenny Verlaan nog aardig wat meters te pakken, maar de redzone zien ze de rest van de wedstrijd niet meer.
De Amsterdamse verdediging komt nog wel tot scoren door een slimme interceptie van LB Kevin Bourne, die de bal voor 42 yards en een touchdown terugloopt (failed PAT): 7-32. De wedstrijd wordt afgesloten met de vierde touchdown pass van Kraan, ditmaal op Mike van Engelen. Eindstand: 7-40.

De Rotterdammers hebben erg goed gespeeld en hebben de toeschouwers zeker verrast. Right guard Kenny Verlaan is een truck, daar zie je nu al de hand van coach Wouter van den Boogaard in. De formatie gaat dit seizoen zeker nog wedstrijden winnen. Amsterdam speelde echter volwassen (onder andere tentoongespreid door slechts 5 penalties) en geroutineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *