Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Smith vertrekt naar Braunschweig

Daags voor de start van de competitie raakt Alphen Eagles een van de belangrijkste pijlers kwijt. Running back Chris Smith gaat zijn geluk beproeven in Duitsland. Hij verkast per direct naar de Braunschweig New Yorker Lions, waar eerder teamgenoot Tom van Duijn al onderdak vond. “Ik focus mij op de obstakels voor mij en tracht ze stap voor stap te overbruggen. Als dit naar meer leidt in Duitsland, dan is dat Gods wil en zal ik hier blij mee zijn.” (foto: Maarten van Bergen).

De reden dat Smith voor het buitenland kiest is omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “Na vier mooie seizoenen bij de Eagles vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Pascal Matla heeft mij bij de Eagles gehaald, hierna speelde ik onder coaches Crayton en Zeefuik. Ik heb drie landskampioenschappen meegemaakt.”

Een open tryout van teamgenoot Tom van Duijn stond aan de basis van het vertrek naar de Duitsers. “Wij zijn hier samen met een select groepje heengegaan om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Daarna ging het eigenlijk allemaal vanzelf.”

Smith verwacht niet dat het Alphen imperium in elkaar klapt nu hij weg is. Daar zijn de Eagles volgens de running back in de breedte te sterk voor: “Alphen is niet afhankelijk van mij of andere key players. Zij hebben dit de afgelopen jaren keer op keer bewezen, met als voorbeeld de Tulip Bowl 2013. Deze wedstrijd moest ik met een gebroken hand worden vervangen en toen heeft Jermaine Charles de vracht op zich genomen.”

Smith hoopt in Duitsland de featured back te worden, maar hij beseft ook dat dit niet makkelijk zal zijn. “Verwachtingen kunnen leiden tot teleurstellingen, maar ondanks dat hoop ik wel hun eerste running back te worden. Ik ben me bewust van het feit dat dit mij een hoeveelheid werk gaat kosten, dus zal ik mijzelf ook zo moeten opstellen. Een harde werker die graag die positie afdwingt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *