Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills halen ‘bully’, die geen bully meer zou zijn

De Buffalo Bills contracteerden de grootste pestkop uit de NFL, in de persoon van guard Richie Incognito. Het past perfect bij het ‘bully-imago’ dat nieuwbakken hoofdcoach Rex Ryan in gedachten heeft voor ‘zijn’ Bills. Al stellen de teameigenaren vooral dat Incognito geen bully meer is.

De cv van Richie Incognito laat vooral zien dat hij zich overal misdragen heeft. Afgelopen zomer eindigde zijn schorsing nadat hij een ouderwetse pestkop bleek te zijn in de kleedkamer bij de Miami Dolphins. Niemand durfde hem daarna te tekenen. Niet de Buccaneers in Augustus en niet de Broncos in november. Wellicht omdat hij ook in het nieuws kwam toen hij zijn therapieën niet volgde en zijn eigen auto vernielde.

De Bills hebben echter al het vertrouwen in hem. Verrassend dat het net deze organisatie is. Defensive tackle Marcell Dareus noemde hem ooit de ‘smerigste speler uit de NFL’. Daarnaast is Incognito beboet voor het onzedelijk betasten van Aziatische dame tijdens een golftoernooi voor het goede doel. En laat de vrouwelijke eigenaar (Kim Pegula) nu net een Aziatisch uiterlijk hebben. De Amerikaanse media had al gewed dat juist zij het principe-akkoord zou tegenhouden vandaag.

Nu blijkt dat Terry en Kim Pegula al uitgebreide gesprekken met hem hebben gevoerd. Volgens hen is Incognito niet meer de pestkop van voorheen. En dus kon het contract getekend worden. De vraag die dan resteert is of Richie Incognito als brave jongen nog wel het niveau kan halen als Pro Bowl guard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *