Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Favre nog een jaartje verwijderd van Canton

Vandaag 23 jaar geleden stuurden de Green Bay Packers hun eerste rond draft pick naar de Atlanta Falcons voor quarterback Brett Favre. Een gouden greep van de man die anderhalve week geleden de Pro Football Hall of Fame inging, Ron Wolf. Over een jaartje zal Brett zelf zich bij het walhalla der NFL grootheden voegen.

In 2016 is Brett Favre voor het eerst verkiesbaar en hij is eigenlijk een zekerheidje om direct verkozen te worden. Een enerverend jaar, want eerder deze week werd ook al bekend dat hij ook de Packers Hall of Fame in zal gaan binnenkort.

Het betekent waarschijnlijk dat oud-Admirals spelverdeler Kurt Warner nog een jaar langer moet wachten om de Pro Football Hall of Fame te betreden. Twee quarterbacks in één jaar lijkt iets te veel van het goede en zal tot te veel vergelijkingen leiden. Bijvoorbeeld dat Kurt Warner in meer Super Bowls speelde dan Brett Favre… En de uitverkiezing van ‘de man die maar niet met pensioen wilde gaan’ moet een ongenaakbare worden.

De historische les van vandaag bewijst overigens de klasse van Ron Wolf toen hij de 17e pick in ruilde voor een speler die het jaar ervoor nog met een tweede ronde pick was gedraft. Het leek een hoge prijs. Zeker voor iemand die in zijn eerste vier NFL-passes twee interceptions (waarvan eentje Pick Six) gooide en twee incomplete passes. Toch zag Ron Wolf iets in deze Brett Favre… de rest is geschiedenis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *