Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Uniek: AFBN Eredivisie Team Stats

Zes van de acht teams in de Nederlandse Eredivisie zijn inmiddels in actie gekomen. Vier van de zes teams heeft de redactie van Gridiron op tape in actie gezien. Urenlang hebben onze scouts het filmmateriaal geanalyseerd en daar statistieken uit gedestilleerd. Uniek voor Nederland: wij presenteren jullie teamstats (foto: Bodeca.nl).

Allereerst tref je het volledige statsbook van de afgelopen speelronde van de game tussen 010 Trojans en Amsterdam Crusaders. Het laat je zien dat Endy Evenwel en Joey Kraan bij de Amsterdam Crusaders een topprestatie leverden en dat de quarterback van de 010 Trojans moeite hadden om doelwitten te vinden.

010 TROJANS – AMSTERDAM CRUSADERS 8 FEBR 2015

Helaas mocht de redactie van de wedstrijd tussen Alphen Eagles en Nijmegen Pirates geen gametape ontvangen. Dit is niet alleen zonde, vanwege het feit dat de stats van deze teams nu incompleet zijn. Het is ook nog eens zonde, omdat fantastische prestaties (zoals die van Alphen quarterback Richard Bouthoorn) verloren zijn gegaan voor de geschiedenisboeken. Hiernaast is het ook op individuele basis niet okay. Spelers waarvan wij het spel niet hebben kunnen observeren via gametape, dingen niet mee naar de wekelijkse (en zeer prestigieuze) Gridiron Player of the Week Award. Deze Award wordt wekelijks uitgereikt aan de meest toonaangevende speler van de afgelopen speelronde.

Van de teams waar wij wel de tape hebben ontvangen en geanalyseerd, vind je hieronder de complete teamstats (ook terug te vinden onder het kopje AFBN in de menubalk):

AFBN 2015 Team Totalen RT
AFBN 2015 Team Totalen AC
AFBN 2015 Team Totalen HH
AFBN 2015 Team Totalen LL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *