Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Player of the Week: Maurice Tielen

Nieuw bij Gridiron.nl is de Gridiron Player of the Week. Deze award, waar ook uw bedrijfsnaam aan verbonden kan worden, reiken wij na elke speelronde (of een deel daarvan) uit aan een speler die in de ogen van onze experts een uitmuntende prestatie heeft geleverd binnen de lijnen van het football veld. Gekeken wordt naar statistieken, maar ook elusiveness, play making ability en het “clutch” niveau van betreffende speler (foto: Bastiaan Miche – fotomix.nl).

Na de eerst speelronde, waarin drie wedstrijden werden afgewerkt, was de keus niet heel moeilijk. In de openingswedstrijd van het AFBN seizoen gooide en rende Maurice Tielen zijn Hilversum Hurricanes naar de overwinning tegen Lightning Leiden. Tielen was 16-32 voor 160 yards door de lucht met 3 touchdowns en 0 interceptions. Tevens was hij goed voor twee scores over de grond. Hiermee tekende hij voor 30 van de 34 punten en had hij dus een zeer groot aandeel in de winst. Een belangrijke winst, want hiermee namen de Hurricanes direct afstand van een van hun rivalen in Poule B van de Eredivisie.

Gevraagd naar zijn reactie op deze award blijft Tielen een teamspeler: “Het blijft uiteraard een team effort en dan is het natuurlijk mooi dat je als team een goede prestatie hebt neer kunnen zetten. Ik vind dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Op offense hebben we lange drives neer kunnen zetten, waardoor de offense van Leiden lang langs de kant moest staan. Zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen is ieder team erbij gebaat dat de offense ritme opbouwt. Dit weerhield Leiden er echter niet van om te scoren want ze wisten onze defense toch een paar keer flink te verrassen met een big play. Dit kwam mede door goed loopwerk van Glenn van Gorcum (‘Cannonball’), die een groot deel van de aandacht van onze defense opeiste. In de tweede helft maakte Leiden simpelweg meer fouten. Daar konden wij van profiteren. “

Afgelopen seizoen wisten de Hurricanes geen enkele wedstrijd te winnen, nadat zij als ongeslagen kampioen van de eerste divisie de stap naar de eredivisie maakten. Over dit seizoen is Tielen positiever: “We hebben nu een jaartje kunnen wennen en ons team is in de afgelopen maanden, zowel kwantitatief als kwalitatief, gegroeid. We mikken dit jaar op de play-offs. De eerste win is in ieder geval binnen!”

Ook kreeg Gridiron nog een pluim van de leider in het AFBN passing klassement: “Ik ben blij dat Gridiron in mijn ogen een positieve weg is ingeslagen door de AFBN competitie nauwlettend te gaan volgen. Door statistieken bij te houden vallen er interessante dingen uit een wedstrijd te halen, die je aan de score vaak niet kunt zien. Dit is interessant voor de spelers maar ook zeker voor de (neutrale) fans. Veel teams zijn serieus bezig met de sport en iedere vorm van professionalisering moedig ik natuurlijk aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *