Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Ongelukkige’ match in kalender Eagles

Bij de woorden ‘Riley’ en ‘Cooper’ denkt de gemiddelde NFL-fan aan een aantal zaken: prima wide receiver, lang haar, Philadelphia Eagles en racist. Racist? Volgens Afro-Amerikaans Amerika wel, aangezien er in 2013 een video opdook waarin hij tijdens een concert een aantal onvertogen woorden over de bevolkingsgroep liet vallen.

Daarom is het des te pijnlijker dat een foto van Cooper tijdens de maand februari op de kalender van de Eagles staat. Februari is in Amerika namelijk ‘Black History Month’. De match is op zijn zachtst gezegd ‘ietwat ongelukkig’. De Eagles trekken overigens handen af van deze fuck-up. “We overzien de productie van de jaarlijkse kalender niet. We leveren geen input over welke spelers er worden uitgelicht en waar deze foto’s in de kalender staan.” Volgens de organisatie worden de productie gedaan door ‘derden’ en hebben ze zelf geen mogelijkheid om het materiaal te checken.

Misschien dat het een goed idee om hier in het vervolg mensen naar te laten kijken die dit soort ‘nuances’ eruit kunnen halen. Overigens is de lucht tussen Cooper en in ieder geval een aantal van zijn teamgenoten geklaard. Toenmalig ploeggenoot Michael Vick en Jason Avant stonden achter hun ploegmaat en Cooper zelf deed een flinke duit in het zakje door acht touchdowns binnen te harken voor de ploeg van Chip Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *