Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie Power Rankings: Week 2

Deze week zijn er geen grote verschuivingen in de Power Rankings. Er waren geen verrasende uitslagen en daardoor blijft (bijna) iedereen lekker op zn eigen plekje staan. Pascal Matla analyseert.

 

  1. (1) Alphen Eagles (1-0)

De Eagles behaalden vorige week hun eerste overwinning van het seizoen uit bij Nijmegen. Omdat er geen video, en dus geen stats zijn, kunnen we hier niet heel veel over zeggen. Wat we wel weten is dat QB Richard Bouthoorn weer aan is. Met 4 TD’s naar 3 verschillende receivers had hij een goeie dag. Wij hopen deze week op gamefilm!

  1. (2) Amsterdam Crusaders (1-0)

De Crusaders zijn het seizoen goed begonnen met een makkelijke overwinning op de Trojans uit 010. De running game liep, quarterback Kraan wisselde mooie TD passes af met slordige throws. Ook opmerkelijk was het gemak waarmee wide receiver Dylan von Gerhardt ballen ving en zich een weg door de defense baande. Let op deze kleine maar grote speler. Ook linebacker Kevin Bourne wist zich in de statistieken te spelen met de eerste defensive touchdown van het jaar.

  1. (3) Arnhem Falcons (0-0)

Niet gespeeld. Stevig op 3. Kunnen de Falcons de verwachtingen waarmaken? Komend weekend krijgen wij hier het antwoord op.

  1. (4) Hilversum Hurricanes (1-0)

Ook de Hurricanes waren vrij afgelopen weekend. De vierde plek is de hoogst behaalde notering in de afgelopen twee seizoenen. Kunnen ze deze plek vasthouden?  Ze herbergen de allereerste Gridiron Player of the Week in spelverdeler Maurice Tielen. Het is een start.

  1. (6) Amsterdam Panthers (0-0)

De Panthers zijn een plek geklommen in de Rankings. En dit zelfs zonder een down te spelen! Dit weekend hebben zij zelfs de kans om, bij winst, de Hurricanes voorbij te gaan. Er is heel weinig bekend over de Panthers, waar een hoop transacties zijn geweest. Wij houden onze ogen open!

  1. (5) Nijmegen Pirates (0-1)

Door het verlies tegen de Eagles, zakken de Pirates een plaatsje. De Pirates offense had niets in te brengen afgelopen wedstrijd en de defense heeft laten zien vulnerable te zijn. Veel tijd om de wonden te likken hebben de Pirates niet, want de Crusaders komen op visite.

  1. (7) 010 Trojans (0-1)

De Trojans hebben in hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau laten zien dat er potentie in de groep zit. De running game was aanwezig en individuele spelers hebben laten zien dat zij op dit niveau thuis horen. Het is zaak om de eerste wedstrijd als ervaring mee te nemen en elke wedstrijd iets beter te gaan spelen.

  1. (8) Lightning Leiden (0-1)

De Lightning uit Leiden hebben niet gespeeld afgelopen weekend. Dit gaf hun de gelegenheid zich volledig voor te bereiden op de derby tegen de Eagles.  Ook zij blijven op dezelfde plek staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *