Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roger Goodell verdiende reeds 150 miljoen als commissioner

Geen speler heeft zo’n dik contract dat hij meer kan verdienen dan commissioner Roger Goodell. Ondanks dat de NFL officieel een non-profit organisatie is, streek de eindbaas in acht jaar tijd iets meer dan 150 miljoen dollar op. En dat is nog zonder de 2014-cijfers.

Goodell moest belastingaangifte doen over 2013 en dus kwam op straat te liggen dat hij in dat boekjaar 35 miljoen dollar had verdiend. Een matig jaar, want in 2012 had hij via diverse afschrijvingen een totaal van 44 miljoen op zijn jaaropgaaf staan. Niet slecht voor een man die het afgelopen seizoen flink onder vuur lag over hoe hij omging met de sancties die spelers als Ray Rice kregen voor huiselijk geweld-zaken.

De bedragen die Roger Goodell vertonen een sterk oplopende trend. Menig NFL-speler zal hier jaloers op zijn. Spelers als Larry Fitzgerald staan op het punt om ontslagen te worden, vanwege hun oplopende salaris die te zwaar op de begroting drukt. De NFL kan 35 miljoen per jaar aan salariskosten voor één persoon schijnbaar makkelijk dragen. Menig speler, maar ook non-profit instanties zullen dit met lede ogen aanzien.

Maar de New York Times becijferde zelfs dat ook in het bedrijfsleven dit aardig ongeëvenaard is. Zo verdient de CEO van Goldman Sachs een schamele 23 miljoen dollar in 2013. Kinderspel…

Roger Goodell’s jaaropgaaf:
2006: 4,5 miljoen
2007: 5,9 miljoen
2008: 9,8 miljoen
2009: 9,9 miljoen
2010: 11,6 miljoen
2011: 29,5 miljoen
2012: 44,2 miljoen
2013: 35 miljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *