Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing AFBN Eredivisie Week 3

Of de vanmiddag onthulde Power Rankings er na het komende speelweekend nog steeds zo uit zien, betwijfelt Gridiron. We blikken vooruit op een overvolle footballzondag.

010 Trojans – Arnhem Falcons
De Falcons zullen de Trojans hun tweede  verlies van het seizoen bezorgen. De Falcons hebben weer een jaar ervaring en het team is gegroeid. Wij verwachten een echte “grind” in Rotterdam, met twee teams die hangen op de running game. Voor de Trojans is het zaak om toch de passing game op orde te krijgen. Tegen Amsterdam liep deze nog niet, wellicht waren dit de bekende jitters in de eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Nijmegen Pirates – Amsterdam Crusaders
De Pirates hopen om de eerste punten van het seizoen te kunnen scoren tegen een 020 verdediging die er nog niet helemaal staat. Echter, wanneer de Crusaders de “big play” niet opgeven, krijgen de Pirates het moeilijk. De verwachting is dat het een eenzijdige wedstrijd wordt, met een getergde Joey Kraan, die na het mislopen van de Gridiron Player of the Week Award vorige week, een nieuwe gooi naar de prijzen zal doen.  Ook is Miquel Castelen weer van de partij, na het uitzitten van een schorsing, en dat staat garant voor zestig minuten dreiging.

Lightning Leiden – Alphen Eagles
Na vier jaar van afwezigheid is een van de grootste rivalries in Nederland weer terug. Zondag trappen de Leidenaren af tegen de landskampioen in een wedstrijd die op papier redelijk eenzijdig lijkt te zijn. Het verschil tussen de twee teams is groot. Zowel in fysiek als athletisch vermogen. Toch kunnen de Leidenaren vertrouwen op jarenlange ervaring van een aantal spelers. Veel wordt verwacht van Glenn van Gorcum. “Cannonball” speelde een goede seizoensopener en blijkt lastig te tackelen. Aan de kant van Alphen wordt weer veel verwacht van de aerial attack. Maar belangrijk voor de Eagles is, dat zij hun running game kunnen establishen. Deze draaide tegen Nijmegen nog niet op volle toeren. Willen de Eagles dit jaar weer kampioen worden, dan is een running game essentieel.

Hilversum Hurricanes – Amsterdam Panthers
Het is al veel gezegd. Wat gaan de Panthers doen dit jaar? Wie spelen er nog en zijn er nog nieuwe spelers gehaald? Het lijkt het grootst bewaarde geheim in de AFBN. Maar zondag zullen we het eindelijk gaan zien als de ploeg uit Amsterdam ter ere van het 15-jarige jubileum aantreedt in nieuwe uniforms (met leesbare rugnummers!). De Panthers nemen het op tegen de Hurricanes die een stap lijken te hebben gezet na vorig seizoen. In de wedstrijd tegen Leiden wist quarterback Tielen zijn teamgenoten te vinden, er was een running game en de defense speelde ook goed. Of dit ook lukt tegen een altijd getalenteerd Panthers team zien we morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *