Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam domineert tegen Nijmegen

De tweede uitwedstrijd van de Crusaders bracht de formatie deze zondag naar Nijmegen om het op te nemen tegen de Pirates. Ruim 200 bezoekers zagen in prachtig weer hoe de Amsterdammers de coin-toss wonnen en na een goede return aan hun eerste drive begonnen. Spelverdeler Joey Kraan laat er tijdens deze eerste drive geen gras over groeien. Na een zuivere pass op tight end Akwasi Mensah voor 15 yards weet Kraan op zijn tweede attempt al de endzone te vinden met een 23 yards touchdown pass op Melvin Maasdamme. Endy Evenwel loopt de 2 point PAT binnen voor een 0-8 voorsprong. Door: Stephan Pront / foto: Bob de Calonne.

Op de aanvallende steek van Amsterdam reageert Nijmegen geschrokken met twee turnovers. Op de eerste drive van de Pirates weet de Amsterdamse linebacker Hassan Alebade de bal te onderscheppen. Op de tweede drive van Nijmegen weet Cru’s Iggy Sarpong de bal te strippen en te recoveren. De Amsterdamse aanval converteert hierna voor de punten. Spelverder Kraan brengt met twee lange passes op Munay Sanchez de bal op de 6 yard lijn van Nijmegen, alwaar Kraan zelf via een bootleg de bal de endzone in loopt. Kraan verzilvert ook de 2 point PAT met een pass op Jorn Varenhorst, 0-16.

Op de volgende aanval van de Pirates weten de Nijmegenaren een paar first downs te pakken maar helaas verliest de Pirates spelverdeler de bal. Het betekent dat Crusader Hassan  Alebade zijn tweede fumble recovery van de dag maakt. Ook de volgende aanval van Nijmegen is eenzelfde lot beschoren, ondanks dat de Nijmegenaren de bal zelf in handen krijgen door een knappe fumble recovery. De bal wordt onderschept door de Amsterdamse verdediging en Sean Richard loopt de bal voor ruim 20 yards terug.

Deze prachtige veldpositie weet Kraan uiteraard te benutten. Een loepzuivere bom van 30  yards betekent de tweede touchdown van de dag voor wide-out Melvin Maasdamme. De two-point PAT wordt door Miquel Castelen vlak voor half-time binnen gelopen: 0-24.

De tweede helft van de wedstrijd zien we een genadeloze Crusader verdediging, die geen meters meer weggeeft aan de Pirates. Verder zien we een Amsterdamse aanval die nog tot twee keer toe het hele veld over dondert door bijzonder goed loopwerk, maar strandt in de redzone van Nijmegen.

Laat in de wedstrijd zorgt safety Sean Richard nog wel voor een spectaculaire interception die hij voor 70 yards en een touchdown terugloopt, 0-30. Endy Evenwel loopt de 2 point PAT binnen wat de einduitslag op 0-32 brengt.

Amsterdam liet vandaag opnieuw een goede en solide performance zien. De score van vandaag is eigenlijk ook nog gunstig voor de Pirates, ook omdat de Amsterdammers duidelijk wat gas terugnamen in de tweede helft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *