Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes perfect na hectische eindfase

De Hilversum Hurricanes hebben hun tweede wedstrijd van het Eredivisie American Football seizoen gewonnen. Thuis in Hilversum werden de Amsterdam Panthers met 23-18 verslagen.

Na een wat slordig begin van beide teams waren het de Panthers die de eerste touchdown op het bord zetten. Quarterback Anthony Slootmaeker vond receiver Camara in de endzone voor een score. De Panthers, voor het eerst in nieuwe wedstrijdtenues, misten echter de PAT. Al snel rechtten de Hurricanes de rug en via een receiving touchdown van Daan Bording en een gemaakte PAT van Tim Beuckens werd de stand 7-6. Vlak voor rust werd er dankzij een run van quarterback Maurice Tielen een tweede touchdown op het bord gezet, waardoor de ruststand 14-6 werd in het voordeel van de Hurricanes.

Na de rust beten de Panthers meteen fel van zich af en werd dankzij een lange run van quarterback Sven Janssen de aansluiting gevonden, 14-12. Hierna was het vooral de verdediging van beide ploegen die de wedstrijd in handen nam. Dat resulteerde in een safety van de verdediging van de Hurricanes, de punter van de Panthers werd in zijn eigen gebied getackeld en hierdoor kregen de Hurricanes twee punten bij het totaal opgeteld, 16-12.

In de slotfase wisten de Panthers nog een mooie drive op te zetten, die resulteerde in een touchdown run van Janssen. Hiermee kwam de ploeg drie minuten voor het einde op een 16-18 voorsprong. Het eindakkoord was echter voor de mediastad. Een aantal fantastische catches van receiver Nick da Costa luidde uiteindelijk een minuut voor tijd een touchdown van tight end Dennis Heerschop in. Door deze score staat de degradant van vorig jaar ongeslagen bovenaan samen met het machtige Amsterdam Crusaders.