Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons met schrik vrij in 010

Zondag 15 februari speelden de 010 Trojans tegen de Arnhem Falcons in de Eredivisie van de nationale American Football competitie. Het was een weerzien met oude bekenden, want waar de Trojans voormalig Falcons coach Wouter van den Boogaard aan de staf toevoegden, worden de Arnhemmers gecoached door oud- Trojans coach Martin Doomen.

010 Trojans maakte er op het eigen terrein een waar slugfest van. De beoogde nummer drie van Nederland had de grootste moeite met de debuterende Rotterdammers. In het begin van de wedstrijd vertaalde zich dit in een tactisch spel, waarin de Arnhemmers aanvankelijk de leiding namen via een touchdown van running back Joost Holtslag. De Arnhemmers konden kort daarna ook een safety op het conto schrijven, toen Niels Louwerse door de offensive line heen brak en een scrambelende quarterback Leroy ter Haar naar het canvas bracht.

De Rotterdamse formatie herpakte zich hierna echter snel via een mooie pass van dezelfde Ter Haar. Hij vond wide receiver Ferdi Karakus en die lange gain betekende de voorbereiding van een touchdown van running back Kevin Wesseling. Omdat de PAT niet goed ging en er even later nog een fieldgoal van 010 Christian van de Waart volgde, waren de ploegen bij rust in balans met een 9-9 stand.

Na de rust bleef de wedstrijd op en neer gaan zonder verdere scores, een teken dat de verdedigers van de beide ploegen hun werk goed deden. Het waren uiteindelijk de Arnhemmers die aan het langste eind trokken. Ook nu was het een Arnhemse running back die het gaatje in de verdediging van Rotterdam wist te vinden. Lennart Harris dompelde 010 in treurnis: 9-15.

Rotterdam was in de laatste minuten nog in de gelegenheid om de achterstand goed te maken. Een poging van Ter Haar om de score gelijk te trekken, belandde echter in de vijandige paar handen van Milan Lentze. Hij noteerde zijn tweede onderschepping van de dag op een wel heel belangrijk moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *